2009-01-28 14:18:02• hírek • Ferenczi Noémi

Lezárult a roma-projekt

Szerdán lezárult a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség két éven át tartó uniós támogatással megvalósuló roma-projektje. A projektben a megye kilenc tanintézménye vett részt.

A tanfelügyelőség két éven át tartó projektjében az ákosi, a nagykárolyi 3-as számú, a csedregi, a pusztadaróci, a hiripi, az érszakácsi, a tasnádszarvadi, a felsőboldádi és a vadaspusztai általános iskolák vettek részt.

A.projekt lezárásaként szerdán szimpóziumot tartottak a tanfelügyelőségen, melyen jelen voltak a programban részt vevő tanintézmények képviselői.  A szimpóziumon Saveanu Oltea projektvezető rendkívül pozitív eredményekről számolt be, csak úgy, mint a projektben érintett tanintézmények képviselői. Elmondásuk szerint, jelentősen javult a roma gyerekek, illetve szüleik hozzáállása a tanuláshoz, a közösséghez, ily módon sikerült csökkenteni a romák szociális marginalizálódását.

Sikerként könyvelik el a roma gyerekek tanintézményekbe való beiratkozásának növekedését, az iskolaelhagyás csökkenését, valamint az iskolák gyerekek igényeinek megfelelő felszereléssel való ellátását. A projekt során nagy hangsúlyt fektettek a romák beilleszkedésének elősegítésére, az iskolára való felkészítésre, valamint tanulási eredményeik javítására.

A projektet 600 ezer euróból valósították meg.

Szimpóziummal zárult a két éven át tartó projekt

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: