2011-09-16 16:13:19• hírek • Kocsis Zoltán

Lezárult a jelentkezési határidő

Csütörtökön járt le az a határidő, ameddig jelentkezéseket vártak az október 20-31. között esedékes népszámlálás számlálóbiztosi tisztségének betöltésére szándékozóktól. Szatmárnémetiben megközelítőleg 900-an adták le jelentkezésüket, ami bőven meghaladja azt a hatszázas értéket, amelyet a város vezetői szükségesnek jelöltek meg még a múlt héten.

Hogy ebből a majd kilencszáz jelentkezőből mennyi a magyar, azt egyelőre nem lehet tudni. Ami biztos, hogy az RMDSZ-nél 107 jelentkezés gyűlt össze, amelyet a szövetség regisztráltatott a polgármesteri hivatalban. Hogy az utóbbi intézménybe beérkezett majd nyolcszáz jelentkezőből hányan vallják magukat magyarnak, az leghamarabb a jövő héten derül ki.

A hivatal ígérete szerint ugyanis ekkor derül ki, hogy ki ment át a rostán, ki kerül fel a számlálóbiztosok végleges listájára. Amint azt Veres Norbert, az RMDSZ népszámlálási felelőse elmondta, volt olyan jelentkező, aki nem rendelkezett érettségi diplomával - márpedig ez alapvető kritériuma annak, hogy elfogadják jelentkezését.

Azok számára, akiknek a dokumentációja megfelel, a polgármesteri hivatal „kiképzést" tart majd, amelyen megismertetik a kérdőívet és elmagyarázzák az eljárási módozatokat. Amit azt Veres Norbert elmondta, az RMDSZ is szeretne találkozni a magyar anyanyelvű számlálóbiztosokkal, ám ezen találkozónak az időpontja még nem ismert. „Elmondjuk nekik, hogy mennyire fontos az, hogy mindenki vállalja magyarságát, ne szégyellje azt és ne is féljen tőle. Ha ők elmondják ezt ismerőseiknek, máris van értelme a találkozónak", mondta.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: