2011-01-26 17:09:19• hírek • Szatmár.ro

Lezárult a jelentkezési határidő

Ma, 2011. január 26-án hivatalosan lezárult a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöki tisztségének megpályázásához szükséges jelölési-iratcsomók leadásának határideje.

Az RMDSZ Alapszabályzata értelmében a jelöltek legalább egy hónappal a választás időpontja előtt nyújthatták be pályázatukat a Szövetségi Szabályzat-felügyelő Bizottság székhelyeként is működő Ügyvezető Elnökségre. A meghatározott időpontig hárman tették le a megméretkezéshez kért iratokat: Eckstein Kovács Péter, Kelemen Hunor, Olosz Gergely - áll Kovács Péter kongresszusi biztos közleményében.

Eckstein Kovács Péter jelölését támogatta az RMDSZ Kolozs megyei szervezete, a Szabadelvű Kör Platform, valamint a Nők a Nőkért Szövetség Platform.

Kelemen Hunor indulását aláírásával támogatta 10.164 RMDSZ tag, valamint a Csík, Gyergyó, Udvarhelyszék, Háromszék, Szilágy, Hunyad, Beszterce-Naszód, Fehér, Brassó és Szeben területi/megyei szervezet. Kelemen Hunor pályázata tartalmazza a Szövetség a magyarokért című politikai programot is.

Olosz Gergely pályázata tartalmazza az RMDSZ Történelmi Máramaros területi szervezetének és a Nemzeti Szabadelvű Kör támogatói nyilatkozatát, valamint 6853 RMDSZ tag aláírását.

Az Alapszabályzat 60. cikkelyének 2. bekezdése értelmében a szövetségi elnökjelöltek pályázatait átadják a Szövetségi Szabályzat-Felügyelő Bizottságnak, amely ellenőrzi a jelölési kritériumok teljesülését, és megállapítja, hogy a jelölések teljesítik-e az Alapszabályzatban előírt feltételeket

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: