2013-04-12 12:22:30• hírek • Póti Orsolya

Lezárult a Consult Scolari határon átnyúló projektje

A "Piac és hűtőtároló építése a határ menti gazdaság és kereskedelem fejlesztéséért" című projekt zárókonferenciájára került sor április 12-én a Consult Scolari Egyesület székhelyén.

A projekt a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében valósult meg, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap, valamint Magyarország és Románia társfinanszírozásával.

A projekt megvalósításában résztvevő partnerek, Csengersima Község Önkormányzata és a szatmárnémeti Consult Scolari Egyesület volt, a megvalósítás pedig 2011. április 15. és 2013. április 15. között zajlott.

A program célja közelebb hozni egymáshoz a határ menti térségben élő embereket, közösségeket és gazdasági szereplőket az együttműködésbe bevont térség közös fejlesztésének elősegítése érdekében, a határ menti térség alapvető erősségeire építve.

A projekt specifikus céljai a helyi lakosok szükségleteire alapuló infrastruktúra létrehozása, a gazdasági szereplők ismereteinek elméleti és gyakorlati fejlesztése, munkahelyek megtartása és létrehozása, a jövőbeli együttműködésre alapozva.

A Consult Scolari a program keretében Felnőtt Üzleti Tanácsadó központot épített fel Szatmárnémeti határában, beszerezte a központ működéséhez szükséges eszközöket és különféle képzéseket indított. A határ közelében egy piac és egy hűtőtároló is épült, illetve épül - ennek ünnepélyes átadására is hamarosan sor kerül.

A szatmárnémeti központ építése 2011 októberében kezdődött, átadására pedig 2012. június 21-én került sor. A központ öt jól felszerelt előadó teremmel, három irodával és kellő felszereléssel rendelkezik. Az egyesületnél négyféle képzés került megrendezésre vállalkozási-gazdasági alapismeretek, nyelvi készségek kialakítása, informatikai alapismeretek és termelési alapismeretek témakörben. Ezeket a jövőben a Consult Scolari beépíti szolgáltatásai sorába.

A szatmárnémeti egyesület a projekt keretén belül felépített központban a következő szolgáltatásokat ajánlja: vezetőképzési tréningek, autótechnikai képzések, idegen nyelvoktatás, akkreditált ECL és Cambrige closed-centre nyelvvizsga, biztosítási oktatási programok, alapfokú borászati képzések, vállalkozási-gazdasági alapismereti képzések.

Consult Scolari projektzáró from Szatmar.ro on Vimeo.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: