2009-11-25 14:49:38• hírek • Gozner Gertrud

Lezárult a Caritas Casa Open programja

Hat szatmári középiskolából 1500 diák és 59 tanár vett részt a szatmárnémeti Caritas Szervezet Casa Open programjában.

Az egyéves kampány céljai között szerepelt a fiatalok mentálhigiéniai felkészítése szociális tematikájú előadásokon és tréningeken keresztül. Amint Oláh Katalin projektfelelős a szerdán megtartott sajtótájékoztatón kifejtette: a programot az Európai Unió finanszírozta, az akció 2008 december elsején vette kezdetét és 12 hónapon át tartott.

Hat szatmárnémeti középiskola tanulói és tanárai vettek részt a programokban, mégpedig a Kölcsey Ferenc, a Ioan Slavici, a Hám János, a Református Gimnázium, a Johann Ettinger és a Gheorghe Dragos középiskolákból. Az akció a Megyei Tanfelügyelőséggel zajlott partnerségben, ők biztosították a kapcsolatot az iskolákkal, valamint a termet az előadások számára.

A Caritas szakértői csoportja 12 személyből, a projektfelelősön és az adminisztratív személyzeten kívül pszichológusokból és iskolai tanácsadókból állt. Legfontosabb céljaik között szerepelt a tinédzserek drogfogyasztásának a megelőzése, azáltal hogy hasznosabb alternatívákat kínálnak számukra a szabadidő eltöltésére. Pszichológia tanácsadások is történtek, hogy növeljék a fiatalok önismeretét, akaraterejét, hogy könnyebben felülkerekedjenek a stresszhelyzeteken és jól érezzék magukat a bőrükben. Ezen kívül segítséget nyújtottak a számukra a pályaválasztási és párkapcsolati problémák terén is.



Oláh Katalin projektfelelős és Fazekas Csilla a Caritas szóvivője


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: