2008-10-23 16:20:56• hírek • Parajdi Andrea

Változtatnának a határátkelő helyén

- Nem egyezünk bele semmilyen módosításba, amely a beruházás kivitelezési idejét meghosszabbítja -foglalt állást Ilyés Gyula polgármester, a Nagybánya-Szatmárnémeti-Nyíregyháza között tervezett gyorsforgalmi út projektváltoztatási kezdeményezése kapcsán.

A magyarországi felek nemrégiben azzal a javaslattal álltak elő, hogy módosítani szeretnék a Nagybánya- Szatmárnémeti-Nyíregyháza közti gyorsforgalmi út határátkelő pontját, mivel a projektbe belefoglalt átkelő környezetvédelmi szempontból védett területnek számít. A tervváltoztatás eredményeként, a Romániai északi részen készülő útvonal, Szatmárnémetihez viszonyítva délebbre került volna.

-Olyankor álltak elő ezzel a kéréssel, amikor már pénzt és energiát nem sajnálva elkészíttettük az előtanulmányokat, illetve a környezetvédelmi hatástanulmányokat. Rendkívül bonyolult és hosszadalmas munka lenne ezt módosítani. Szatmárnémeti szempontjából azért is elfogadhatatlan ez az útvonalváltoztatási szándék, mivel a projekt tartalmazza a város körgyűrűjének kiépítését is, amelyről semmi szín alatt nem vagyunk hajlandóak lemondani -magyarázta a polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A projekt átdolgozása és a vele járó időpazarlás kizárólag hátrányokat okozhat, például mert egyáltalán nincs rá biztosíték, hogy az új kormány is prioritásként kezeli majd ezt a beruházást.

-Bennünket egyáltalán nem érdekel, hogy a Magyarországi részen hol halad majd a gyorsforgalmi út, ahogy átmegy a határon, onnan kezdve az ő dolguk, milyen útvonalat terveznek. Azt azonban nem fogjuk hagyni, hogy bármilyen intézkedés akadályozza a beruházást -zárta le Ilyés.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: