2009-06-09 16:29:11• hírek • Ferenczi Noémi

Lezárnák a forgalmat

A polgármesteri hivatal keretében működő közlekedési bizottság és az ATOP fontolgatja a nagypark körüli körforgalom hétvégi és a Színház utcájának végleges lezárását. Ezen a héten elkészül a megyeszékhely közlekedésének tanulmánya.

Kedden közös megbeszélésen vettek részt a polgármesteri hivatal keretében működő közlekedési bizottság és a Közrendért Felelős Területi Hatóság (ATOP) tagjai. A megbeszélés egyik fő témája, egyebek mellett, a városi közlekedés volt - tájékoztatta a Szatmar.ro-t Kereskényi Gábor alpolgármester, a közlekedési bizottság tagja.

Egyelőre ötlet szintjén, több fontos intézkedés is szóba került. Szó esett például arról, hogy körforgalom irányítsa a forgalmat a Burgya sarkon illetve a Crinul kereszteződésben. Elképzelhető, hogy ideiglenes körforgalmat fognak majd létrehozni ezeken a csomópontokon.

Egy másik javaslat szerint, vasárnaponként le kellene zárni a körforgalmat. „Több nagy városban alkalmazzák ezt az eljárást, a gyalogosok nagy örömére. A lezárt utcákon ezen a napon sokan sétálnak, a gyerekek bicikliznek, kihasználva ezzel a csendet, a frissebb levegőt, azon kívül az autósközlekedésben sem okoz nagy fennakadást, hiszen vasárnap szinte alig van forgalom"- magyarázta Kereskényi, aki a megbeszélésen javaslatot tett arra, hogy a Színház utcáját alakítsák át sétálóutcává.

„Ezen a héten elkészül a megyeszékhely közlekedésének tanulmánya is, mely nagyban segíti majd a bizottság munkáját"- magyarázta Kereskényi.

A közlekedési bizottság felhívta a közlekedési rendőrség munkatársainak figyelmét arra, hogy szigorúbban büntessék a tilosban parkolókat, hiszen ez a jelenség komoly fennakadásokat okoz a belváros közlekedésében.

„A nemrég eszközölt egyirányúsításokkal kapcsolatban több pozitív visszajelzést kaptunk, úgy a lakosság mint a az ATOP részéről"- tette hozzá.


Fontolóra veszik a Színház utcájának sétálóutcává való átalakítását
Fontolóra veszik a Színház utcájának sétálóutcává való átalakítását


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: