2010-08-30 15:16:43• hírek • Szatmár.ro

Lezajlott az első írásbeli

Közel 1200 Szatmár megyei érettségiző számára folytatódtak a vizsgák ezen a héten az írásbeli dolgozatokkal.

Hétfőn reggel kilenc órától Romániaszerte, így Szatmárnémetiben is a szóbeli kompetenciavizsgákat követően román nyelv- és irodalomból vizsgáztak az érettségizők. Az írásbeli tételét nyílt sorshúzáson határozták meg, amelyet reggel kilenc órakor ejtettek meg, ezt követően sokszorosították a tételeket a vizsgaközpontokban.

A sorsolás révén összeállított tétel első részében szövegértelmezési feladatot kellett megoldaniuk a vizsgázóknak, kilenc megadott kérdés alapján, ehhez Camil Petrescu Mioara című művéből kaptak egy részletet, a második pontban az olvasmányok fontosságáról kellett egy érvelő szöveget írniuk, a vizsgatétel harmadik pontjában pedig legkevesebb két oldalban egy tanult regény világképét, világszemléletét kellett bemutatniuk.

Az írásbeli vizsgára ezúttal is kizárólag tollat, személyit és vizet lehetett bevinni. Minden egyebet, ami a vizsgatétel kidolgozásánál segítséget nyújthatott volna, tilos volt maguknál tartaniuk a vizsgázóknak. Miután az érettségizők bementek a terembe, a vizsgaközpontot az írásbeli megkezdésétől számított másfél órán belül nem hagyhatták el. A tétel kidolgozására ezúttal is három óra állt a rendelkezésükre.

Kedden reggel anyanyelvből fognak dolgozatot írni a diákok. Az írásbeli vizsgák eredményeit leghamarabb szeptember 5-én fogják kifüggeszteni a vizsgaközpontokban.


A pótérettségi eredményeit szeptember 5-én függesztik ki a három szatmári központban.
A pótérettségi eredményeit szeptember 5-én függesztik ki a három szatmári központban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: