2013-07-17 15:38:59• hírek • Póti Orsolya

Lezajlott a középiskola helyek leosztásának első szakasza

Július 16-án közölte a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség az első számítógépes leosztás eredményeit: 2354 diák már tudja, hogy szeptembertől melyik tanintézményben folytathatja középiskolai tanulmányait.

A Szatmár megyei diákok háromnegyede ért el ötösnél nagyobb osztályzatot az idei képességfelmérő vizsgákon. Ez az arány a dolgozatok újrajavítása után sem változott sokat: a próbákon megjelent 2737 diák közül 2032-en érték el az átmenőt.

Mint már említettük, a középiskolai helyek leosztását idén három szakaszban szervezte meg az Oktatásügyi Minisztérium, a három közül pedig az első július 16-án lezárult.

Az első leosztásra július 9-ig 2343 Szatmár megyei és 14 más megyéből származó diák iratkozott be a tanfelügyelőségen, ezzel pedig a beiratkozási lapon megjelölt opciók száma meghaladta 21800-at. Ugyanis a lapok kitöltésekor fontos volt, hogy a diákok először azokat az iskolákat jelöljék meg, ahová járni szeretnének, de minél több opciót adjanak meg, hogy már az első leosztáskor bejussanak a számukra kedvező osztályok egyikébe.

Az első szakaszban a 2357 diák közül 2354 diák jutott be azon iskolák valameyikébe, amelyet megjelölt a lapján. Nekik július 17-26. között kell az iratkozási dossziéjukat beadniuk abba az iskolába, ahová bejutottak. Amennyiben a jelöltek egyik iskolában sem kaptak helyet, a második leosztásban választhatnak újra a megmaradt helyek közül.

Július 17-én kezdődik a pótfelvételi azon diákok számára, akik egyik iskolába sem jutottak be. A vizsgák eredményeinek kifüggesztésére 20-án kerül sor, 22-én pedig kitölthetik beiratkozási lapjaikat azok, akiknek nem sikerült a képességvizsgájuk. A végleges eredményeket július 25-én teszik nyilvánossá.

A nyár folyamán egy harmadik leosztás is lesz a szeptember 5-6. között. A diákokat ezúttal már nem a rendszer osztja le, hanem dossziéikkal kell jelentkezzenek a fennmaradt helyekre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: