2016-09-05 00:25:22• hírek • Kocsis Zoltán

Románia elajándékozta az ajándékot

Botlással kezdte a 2018-as oroszországi világbajnokság felé vezető utat Románia, miután vasárnap este Kolozsváron csak 1-1-es döntetlen ért el Montenegró legjobbjai ellen. Fölösleges és eseménytelen 84 perc után igazi dráma következett, amelyben Románia előbb vezetést szerzett, majd miután Montenegró kiegyenlített, kihagyott egy büntetőt. A 96. percben...

Érdekes és elgondolkodtató, hogy ez volt mindössze a negyedik alkalom, amikor Románia felnőtt labdarúgó-válogatottja történelme során Kolozsváron lépett pályára. Abban a városban, amely 324.000 lakosával a ország második legnagyobbjának számít! Az okokat inkább sejtjük, mint tudjuk.... Más kérdés, hogy az eddigi három meccsen Románia nem tudott gólt szerezni.

Történelmi meccs volt ez, hisz először fordult elő, hogy külföldi szakember vezesse a válogatottat, a német Christoph Daum pedig húzott is néhány meglepőt a kezdőcsapat összeállításakor. A védelem két szélére két fiatal, Steliano Filip, illetve a most debütáló Romario Benzar került. Cristian Sapunaru egy sorral előrébb, védekező középpályásként kapott szerepet és bekerült a csapatba a nagykárolyi Eric Bicfalvi is. Az első félidőben a jobbszélső középpályás posztján idegenül mozgott, csak két fejessel vétette észre magát. A szünet után már középen tűnt fel, ugyanolyan kevés hatékonysággal. Bicfalvi 76 percig volt a pályán, ekkor Adrian Popa állt be. Fontos váltás volt ez...

Remekül kezdődött a meccs, az 5. percben Costel Pantilimonnak kellett a kapujától 17 méterre mentenie utolsó emberként, majd két perccel később egy remek támadás után Sapunaru lőtt az oldalhálóba. Ezt követően azonban leült meccs, az volt az ember érzése, hogy két darálót látunk a pályán, amelyek azonban üresen darálnak.

Florin Andone még kihagyta az első félidő egyetlen komoly gólhelyzetét, aztán a 62. percig semmi érdemleges nem történt. Ekkor Niculae Stanciu remek 18 méteres szabadrúgását tornászta ki Mladen Božović. Daum kezdte belátni, hogy igazi szélső középpályások nélkül nem tudja feltörni a masszív montenegrói védelmet - főleg, hogy középen is akadozott a játék - és beküldte előbb Gabriel Torjét, majd Adrian Popát.

Utóbbi lépés döntőnek tűnt, amikor a 84. percben Stanciu beadási kísérlete után Popa elé került a védőkről lepattanó labda, aki 13 méterről megszerezte a vezetést.

Nem tartott sokáig azonban a hazaiak öröme, két perccel később ugyanis egy szabadrúgást követő beívelést Stevan Jovetic a hálóba fejelt és kiegyenlített.

Amikor már úgy tűnt, nem változik az eredmény, a 95. percben Románia váratlan ajándékot kapott! Nikola Vukčević fejelt össze Claudiu Keserüvel a tizenhatoson belül, a meglehetősen bizarr szituációban a játékvezető tizenegyest ítélt - Stanciu azonban a kapu fölé lőtte a labdát.

Románia a következő fordulóban október 8-án Örményországban folytatja a selejtezőket.

E csoport, első forduló:
Románia - Montenegró 1-1
gólok: Popa (84.) illetve Jovetic (86.)

Dánia - Örményország 1-0
gól: Eriksen (17.)

Kazahsztán - Lengyelország 2-2
gólok: Kiznicsenko (51., 58.) illetve Kapustka (9.), Lewandowski (35., 11-es)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: