2012-10-26 14:35:06• hírek • Szatmar.ro

Levendulás álom

Az év utolsó hónapjaiban, amikor a munkán kívül az ünnepi előkészületek is a fejünkre tornyosulnak, gyakran álmatlanságra, fáradékonyságra és felfokozott stresszre panaszkodunk.

Mielőtt meggondolatlanul azonnal altatóhoz folyamodnánk, vegyük igénybe a levendulás aromaterápia módszert. A levendula köztudottan jótékony hatást gyakorol az idegrendszerre.

Azok, akik kipróbálták egyöntetűen azt állítják, hogy jelentősen javult a munkabírásuk, szellemi erőkifejtést igénylő feladatok során pedig az összpontosítás is jobban ment. Jótékony hatásait már az ókorban is nagyra tartották, hiszen úgy vélték, hogy a levendulaolajjal ápolt bőr sokáig fiatal marad. Izomlazító, nyugtató és regeneráló egyben.

Megannyi jótékony hatása ellenére azonban egyeseknél allergiás reakciót válthat ki, ezért terhes kismamáknak és szoptató anyukáknak kizárólag orvosi konzultációt követően lehet alkalmazni.

A levendula jellegzetes illóanyaga egyszerre frissítő-, ugyanakkor nyugtató hatással van a szervezetre. A kozmetikai ipar és a gyógyászat is előszeretettel felhasználja, nem véletlen, hogy a parfümök és egyéb kozmetikumok közkedvelt alapanyaga. Relaxáló és stresszoldó hatású, ugyanakkor teaként fogyasztva csökkenti a fáradságérzetet, nyugtatja az idegrendszert, ezért a depressziós betegeknek gyakran levendulatea fogyasztását ajánlanak.

Amennyiben lefekvés előtt egy kád forró vízbe levendulaolajat csepegtetünk, nemcsak a fürdővizet tehetjük még illatosabbá, hanem jelentős közérzetjavító hatásán kívül, vérnyomáscsökkentőként is kiváló, sőt könnyebben álomba merülünk. Az éjszakai alvás valóban pihentetővé válik, a reggeli ébredést követően pedig valóban frissnek érezzük magunkat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: