2014-01-28 11:01:01• hírek • MTI

Levelet írtak Ferenc pápának az olasz állatvédők

Nyílt levélben fordult hétfőn Ferenc pápához az Enpa olasz nemzeti állatvédő szövetség, miután a Szent Péter térről felröppentett békegalambokra más madarak támadtak.

Az Enpa arra kérte az egyházfőt, a Vatikánban ne használjanak többé állatokat "idejét múlta" hagyományok jegyében.

Az olasz állatvédő szervezet azután írta meg a levelet, hogy Ferenc pápa a vasárnap délben mondott Úrangyala-imádságot (Angelus) követően két kisgyerekkel két fehér színű galambot engedett fel a pápai lakosztálynak a Szent Péter térre néző ablakából.

A téren levő több tízezer ember végignézte, ahogy egy sirály és egy hatalmas fekete varjú lecsapott a fehér galambokra. Az egyik madár elvesztette néhány tollát, amikor kiszabadította magát a sirály karmai közül, a másikat összecsipkedte a varjú.

Az Enpa hangsúlyozta, hogy a szabadban sohasem élt tenyésztett galambokról volt szó. Ezeknek az állatoknak az Enpa szerint nincsen ösztönös veszélyérzete. Ráadásul fehér színükkel azonnal felhívták magukra a figyelmet. A Rómában élő sirályok és varjak pedig éppen a galambokra vadásznak.

A szervezet bejelentette, aláírásgyűjtést indít a Vatikánban szokásnak számító galambfelröppentés leállítására. Az Enpa azt kérte, hogy a természetvédőként ismert pápa is csatlakozzon aláírásával.

2008-ban az Aidaa olasz állat- és természetvédő szervezet intézett nyílt levelet XVI. Benedek pápához arra kérve, hogy ne viseljen hermelinprémmel szegélyezett vörös bársony sapkát (camauro) és hermelinprémes köpenyt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: