2013-08-08 14:14:35• hírek • Kocsis Zoltán

Az ügyészség szerint többen követhették el a balotafalui gyilkosságot

Az ügyészség feltételezése szerint többen követhették el a balotafalui kettős gyilkosságot, a rendőrség tájékoztatása szerint pedig mindkét áldozatnak elvágták a torkát, ez okozta halálukat. Ennél többet sem a törvényszék mellett működő ügyészség, sem pedig a Szatmár Megyei Rendőrség nem közölt a nap folyamán a vizsgálatok és a nyomozás eredményeiről.

A törvényszék mellett működő ügyészség csütörtökön kora délután sajtótájékoztatót hívott össze, hogy tájékoztassa a sajtót a Balotafaluban történt kettős gyilkosság áldozatairól. Elmondták, hogy a Szatmár Megyei Rendőrséget augusztus 6-án, kedd délután 17.30 óra körül a termését vizsgálgató gazda értesítette az elhagyatott, lángok marcangolta járműről. A Beszterce-Naszód megyei Volkswagen kisbusz hátulsó részében a helyszínre kivonuló rendőrség két holttestet talált, akikről később kiderült, hogy apa és fia: a 39 éves Adrian Blaga és a 9 éves Timotei.

„Nem tudjuk, miért jöttek Szatmár megyébe és azt sem, hogyan került az autó a balotafalui lucernásba", jelentette ki a sajtótájékoztatón Dumitru Miclea főügyész, nem erősítve meg azt a sajtóértesülést, hogy a pünkösdi-karizmatikus mozgalom pásztora táborozási lehetőséget keresett hátrányos helyzetű gyerekek számára. Miclea nem erősítette meg a bukaresti sajtó értesüléseit sem, hogy a buszban megtalálták volna a gyilkos fegyvert.

„Minden kétséget kizáróan bejelenthetem viszont, hogy gyilkosság történt. Ennek módjából kiindulva ráadásul biztosnak tűnik, hogy egynél több személy követte el", mondta Miclea.

Újságírói kérdésekre válaszolva a főügyész leszögezte, egyelőre senkit sem tartóztattak le és hogy a gépkocsiban több tíz nyomot találtak, ezek elemzése jelenleg is tart. „A nyomozás eredményei és menete nem titkos, de nem is publikus. Értsék meg, lehet, hogy a gyilkos látja majd a tévében, mit nyilatkoztam én, ezért többet nem mondhatok el", jelentette ki Miclea. „Remélem, még ezen a héten újabb információkkal állhatunk önök elé", tette hozzá.

Miclea nem nyilatkozott a rendőrség közleményében leírtakról sem. Ebben az áll, hogy az apán nyaki vérereket érintő mélyt szúrt sebet találtak, valamit koromlerakódást a légzőrendszerben, a nyelven és a nyelőcső nyálkahártyájában. A kisfiú testén mély szúrt seb okozta vérzési sokkra utaló jeleket találtak, valamint nyílt koponyatörést diagnosztizáltak a koponyatető elmozdulásával és az agyszövet bilaterációjával kiegészülve. Mindez arra enged utalni, hogy az apa még életben volt, amikor a busz lángra lobbant - Miclea azonban ezt sem kívánta kommentálni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: