2016-04-18 14:54:27• hírek • Szatmár.ro

Levágott lábak és hatalmas kórházi számla

Már részletben is kifizethetik a balesetek okozói az áldozatok vagy akár maguk kórházi számláit - derült ki a megyei kórházban tartott sajtótájékoztatón. Mint kiderült, az öngyilkosságtól megmentett személyek és a balesetek áldozatai is komoly számlát kell kifizessenek a gyógykezelés után - ilyen esetekben a biztosító ennek költségét nem állja.

Kevesen tudják, de egy 2006 óta érvényben levő rendelkezés következtében az Egészségbiztosító Pénztár nem fizeti ki a balesetben, verekedésben megsérültek kórházi kezelését. Sőt, aki saját kezével akart véget vetni az életének, de megmentették, annak is fizetnie kell a kezelés árát. Erre Marcela Papici kórházmenedzser hívta fel a figyelmet a hétfői sajtótájkoztatón, annak apropóján, hogy mostanság már részletben is ki lehet fizetni a számlát, illetve többször is figyelmeztetik az ápolt felet, hogy bizony az ellátás költségeit meg kell téríteni. "A kórház a sérültek ápolásakor nagy összeget költ, ezt az összeget pedig vissza kell szerezzük" - magyarázza Papici.

Egy közlekedési baleset ügyében, például két autó ütközésekor, a hibás fél kénytelen kifizetni az autójában utazó sérültek, a másik autóban megsérültek és a saját maga ellátására költött pénzt. Amennyiben nem egyértelmű, hogy ki volt a hibás, az ügyészség döntése értelmében megjelölt balesetet okozót terheli a számla kifizetése. Amennyiben pedig a baleset okozója az ütközés következtében elhunyt, a családja "örökli" a számlát...

"Az idei évben januártól márciusig húsz személy került kórházba közlekedési baleset következtében. Az ápolásuk költége 151.420 lej. Ebből eddig 9.687 lejt sikerült visszaszereznünk" - mondta a kórházmenedzser. Az is kiderült, hogy a tavalyi évben június és december között történt balesetekben 106 személy sérült meg, ellátásuk 612.893 lejbe került.

Papici felelevenített egy nemrég történt, igen kellemetlen esetet is: egy férfi autójával egy villanyoszlopnak ütközött, az autóból a tűzoltók vágták ki, ellátásakor nem tudták megmenteni a lábait. A páciens így amputált alsó végtagokkal és egy jelentős kórházi számlával tért magához...

A kórház igen flexibilis a számla kiegyenlítése kapcsán - mondták el a sajtótájékoztatón. Minden vétkes a bevételeinek megfelelően választhatja ki, hogy mennyi idő alatt, havonta mekkora összeg kifizetésével törleszti az adósságot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: