2011-10-14 17:14:35• hírek • Balog Anita

Lettországban járt a Polgármesteri Hivatal küldöttsége

Kereskényi Gábor alpolgármester is részt vett a szociális problémákat tárgyaló konferencián.

Lettországban az "Európa - szemtől szembe a családon belüli erőszakkal" című projekt keretein belül került sor arra a nyolc ország küldötteinek részvételével zajló konferenciára, melyen partnerként részt vett a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalhoz tartozó Szociális Közszolgáltatások Osztálya (SPAS).

A konferenciára október 10-12 között került sor Carnikava városában. Kereskényi mint a helyi hatóság képviselője volt jelen a szatmáriak részéről, de a küldöttség tagja volt Vasut Doina projektmenedzser, Deák Gabriella projektfelelős, Adrian Balaj, a Szociális Szolgáltatások Irodájának a vezetője, Camelia Tarba CPECA-koordinátor illetve Cristian Bala, a Stea Egyesület vezetője.

A konferencia konkrét témája a családon belüli erőszakot elszenvedett gyerekekkel és a családokkal való munka volt, az előadások során pedig különböző szakemberek szemszögéből közelítették meg a problémát. A műhelyekben, workshopokon rendőr, pszichológus, tanár, szociális asszisztens tartott előadást, de a konferencia részét képezte azoknak az intézményeknek a felkeresése is, amelyek Carnikava városában foglalkoznak a családon belüli erőszak áldozatainak segítésével.

A szatmáriaknak lehetőségük volt bemutatni a Romániában és Szatmárnémetiben zajló ez irányú munkát, szolgáltatásokat, s tapasztalatokat cserélni a többi résztvevővel a felmerülő gondok hatékony megoldása érdekében.

A Szatmárnémeti küldöttség

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: