2012-05-13 16:59:35• hírek • Szatmár.ro

Lettette esküjét Szatmár megye új prefektusa és alprefektusa

Avram Eugen a megye új prefektusa, Sasu Cristian a kormányváltás nagy túlélője.

Vasárnap délután intézményvezetők, parlamenti képviselők jelenlétében tette le esküjét Szatmár megye új kormánybiztosa és annak helyettese. A kormány képviseletében Silaghi Ovidiu, a Ponta-kormány szállításügyi minisztere volt jelen, ő olvasta fel a határozatokat, melynek értelmében Sasu Cristian eddigi prefektusnak és Pataki Csaba alprefektusnak megköszönték az eddigi munkájukat.

Pataki Csaba rövid leköszönő beszédében hangsúlyozta: ezentúl is a szatmáriak érdekében, a megye fejlesztéséért fog dolgozni, ugyanis visszatér a Szatmár Megyei Tanács kötelékébe tartozó Regionális Fejlesztési Igazgatóság élére, ahol egy jó, eredményes csapatot sikerült kialakítania. Felajánlotta segítségét is az új tisztségviselőknek, burkoltan utalva arra, hogy a két kinevezett személy elenyészően kevés tapasztalattal rendelkezik a közigazgatásban. Pataki Csaba egyébként 13 éve dolgozik a szatmári közigazgatásban, szakértelmét Silaghi miniszter is kiemelte.

Ezt követően Avram és - nem tévedés! - Sasu letették esküjüket, előbbi a megye prefektusa, utóbbi az alprefektusa lett.

Azt bátran kijelenthetjük, hogy a Területi Munkaügyi Igazgatóság vezetőjeként tevékenykedő, majd négy hétig prefektusi szerepkörben megjelenő Sasu Cristian a nemrég lezajlott kormányváltás nagy túlélője. Demokrata-liberális színekben került az igazgatói majd a prefektusi funkcióba, a kormányváltással azonban gyorsan átpártolt a Nemzeti Liberális Párthoz, akiknek ki tudja mit ígérhetett, de ők az alprefektusi széket kínálták neki.

Ez azonban távolról sem nyerte el az USL szövetség nagyobbik tagjának, a PSD-nek a tetszését, a megyei szervezet elnöke, Valer Marian néhány napja megtartott sajtótájékoztatóján élesen bírálta Sasu váltását és hallani sem akart arról, hogy a liberálisok funkciót ajánljanak neki. Elképzelhető, hogy a szatmári USL szövetség szakítópróbája lesz Sasu kinevezése, a szövetségesekből pedig hamarosan újra esküdt ellenségek lesznek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: