2009-09-24 12:12:59• hírek • Ferenczi Noémi

Létszámcsökkentés a tanfelügyelőségen

Közel háromszázzal csökkentették a tanügyi állások számát megyeszerte. A tanfelügyelőséget sem kerüli el a létszámcsökkentés.

Néhány hónappal ezelőtt jelentette be a tanügyminisztérium, hogy drasztikus létszámcsökkentésre számíthanak a tanügyi alkalmazottak. Azóta közel háromszázzal csökkentették az alkalmazottak számát megye szerte. Most a tanfelügyelőségen van a sor. A minisztériumból kapott felszólítás következtében öttel fogják csökkenteni a tanfelügyelőség alkalmazottainak számát.

Kónya László, főtanfelügyelő-helyettes elmondta, a leépítés két személyt érint a műszaki-gazdasági-adminisztratív személyzetből. Az elbocsátásokat elkerülendő négy posztot fognak félnormás állásokká alakítani, melyeket betöltetlen könyvelői félnormás állásokkal fognak kiegészíteni, így gyakorlatilag senki sem szenvedi meg az átszervezést.

A felszólítás értelmében összesen három tanfelügyelői posztot is meg kell szüntetni. Az, hogy pontosan kiket érint az intézkedés a pénteki adminisztratív tanács ülésén dől majd el. A háromból egy poszt megszűnése már megoldódott, mivel Cziprok András, eddigi oktatásmenedzsmenti szaktanfelügyelő szeptember elsejétől a Kölcsey Ferenc Főgimnázium aligazgatói székét tölti be - tette hozzá Kónya.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: