2007-01-09 20:18:00• hírek • István Löchli

Nagy tervek a Környezetvédelmi Hivatalban

 Bővítik a hivatal épületét, hogy teljes mértékben meg tudjon felelni az EU normáknak.

 Bővítik a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Hivatal épületét, tudatta a Szatmár.ro-val Békéssy Erzsébet, a hivatal igazgatója.

Az uniós elvárások megkövetelik a hangsúlyosabb környezetvédelmet, de a hivatal a jelenlegi épületével, jelenlegi infrastrukturális felszereltségével nem tud ezeknek eleget tenni. A hatástanulmány már elkészült, most az építkezési engedélyekre várnak a hivatal vezetői. A projekt mintegy 18 milliárd régi lejbe kerül, és az új épületszárny mindazon hiányosságokat pótolná, melyre már nagy szükség van, hogy a hivatal megfelelőképpen tudjon működni. Békéssy Erzsébet elmondása szerint, jelenleg az épületben nincs megfelelő gyűlésterem, a hivatal kinőtte a mostani épületet. "Mivel nagy akciókra vállalkoztunk, az infrastrukturális felszereltség is kell alkalmazkodjon a megnövekedett tevékenységekhez, hogy céljainkat kellőképpen véghez tudjuk vinni" - mondta.

Az új épületszárny alagsorában egy garázs kapna helyet, de egy lift beszerelését tervezik, hogy a rokkantak közlekedése a hivatalba akadálytalan legyen. Elsődleges szempont még a titkárság és a gyűlésterem bővítése, illetve egy kiállítási terem létrehozása, iskoláknak, óvodáknak és különböző szervezeteknek. Jelenleg a hivatal laboratóriuma helyhiány miatt nem kapta meg a működési engedélyét,  de ha elkészül az új épületszárny, zavartalanul működhet  A tervek között szerepel még egy irattár létrehozása is - mondta Békéssy.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: