2011-08-04 12:18:14• hírek • ipon.hu

Erősödött a Chrome

A Google Chrome a Google által fejlesztett nyílt forráskódú webböngésző, ami a WebKit böngészőmotort használja. 2008 szeptemberében jelentették meg az első publikus bétaverziót, az első stabil verziót 2008. december 11-én adták ki.

A StatCounter elemzői összesítették, hogy az elmúlt hónap folyamán pontosan hogyan teljesítettek az egyes webböngészők a piacon, az eredmények pedig rendkívül meglepő képet mutatnak.

Az adatok szerint a Chrome nagyon jól szerepelt, különösen az Egyesült Királyság területén, ahol a Firefox-ot megelőzve a második leggyakrabban használt webböngészővé lépett elő, globális részesedését pedig szintén sikeresen növelte, így az jelenleg 22,14%-on áll, ami a júniusi 20,65%-hoz képest pici, de fontos előrelépés.

Ezzek egy időben az Internet Explorer és a Firefox globális piaci részesedése egyaránt csökkent, legalábbis az egy hónappal ezelőttihez képest. Az Internet Explorer a webböngészők piacának 42,45%-át uralta, szemen a júniusi 43,58%-os részesedésévek, míg a Firefox 27,95%-os globális részesedésre tett szert, ami a korábbi 28,34%-os eredményhez képest szintén kisebb visszaesésnek számít.

Az Apple Safarija a júniusi 5,07% helyett júliusban már a 5,17%-nyit tudott kihasítani a webböngészők szegmensének képzeletbeli globális tortájából, az Opera részesedése ezzel szemben a júniusi 1,74%-ról júliusban 1,66%-ra mérséklődött.

A fentiek értelmében a webböngészők globális piacán nem változott az első 5 sorrendje, de a tendencia azt mutatja, hogy a nem is oly távoli jövőben bizony átrendeződés várható. Amennyiben a Google Chrome piaci részesedése továbbra is hasonló ütemben növekszik, úgy még az év vége előtt letaszíthatja majd a dobogó második fokáról a Firefox-ot. (ipon.hu)

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: