2018-01-09 12:27:02• hírek • Bede Emőke

Létfontosságú felszereléssel gazdagodik a szatmári kórház

„Ma fontos lépést tettünk annak érdekében, hogy a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban tapasztalható orvosi ellátás minősége tovább emelkedjen” –jelentette ki Bukarestben Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, miután aláírták az új orvosi felszerelésekről szóló szerződést.

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház igazgatója, Adrian Marc és a Megyei Tanács elnöke közösen vettek részt azon a keddi eseményen, melyen egy Szatmár megye számára igencsak kedvező szerződést írtak alá.
 

Városunk kórháza egy mágnesesrezonanciás készülékkel, valamint egy olyan speciális informatikai rendszerrel gazdagodott, mely a komputertomográfiás  és a mágnesesrezonanciás képalkotás segítségével készült felvételeket képes kezelni és tárolni. Az ország 22 megyéje örvendhet hasonló jellegű támogatásnak, a beruházás összértéke eléri a 250 millió eurót.
 

„A mágnesesrezonanciás készülék és a hozzá tartozó informatikai rendszer várhatóan két hónapon belül megérkezik Szatmárnémetibe. Az új felszerelés a páciensek és az egészségügyi személyzet számára is nagyon fontos, hiszen ezáltal országos szinten és városunkban is javulni fog az orvosi képalkotás minősége” –nyilatkozta Pataki Csaba. A ceremónián jelen volt Mihai Tudose miniszterelnök és Marcel Ciolacu miniszterelnök-helyettes is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: