2020-03-04 15:19:44• hírek • Bede Emőke

Létfontosságú beavatkozásra van szüksége egy szatmári kisdiáknak. Segítsünk neki!

Lehet-e annál nagyobb csapást elképzelni, mint mikor egy újszülött gyermekét először kezében tartó édesanya megtudja, kisfia egy olyan betegségben szenved, mely egész életükre rá fogja nyomni a bélyegét? Egy olyan betegségben, mely folyamatosan erőt, kitartást és fogyhatatlan reményt követel a család minden tagjától. Sajnos ebben a helyzetben van jelenleg a szatmári Sugár család, gyermekük a mindössze hetedik osztályos Márkusz ugyanis újabb létfontosságú, s épp ezért roppant költséges beavatkozás előtt áll – tudtuk meg Gnánd Zoltántól, a Rákóczi Ferenc Általános Iskola igazgatójától.

Az iskola diákja, Márkusz a köznyelvben csak vízfejűségként emlegetett betegséggel született, és sajnos a most esedékes orvosi beavatkozás sem azt jelenti, hogy e kórt megszüntetik, teljesen kikezelik. Most ugyanis arra van szükség, hogy a fiú koponyájában felgyülemlett víz eltávolításáról gondoskodó készüléket és az ehhez tartozó csöveket kicseréljék.


A fiú kezeléseit eddig Debrecenben végezték, ott ültették be neki azt az életet jelentő készüléket is, mely most mielőbbi cserére szorul, melynek költsége nem kevesebb, mint két millió forint. Sajnos a betegség már felemésztette a Sugár család minden anyagi forrását, így annak érdekében, hogy Márkusz újabb esélyt kapjon az életre, az érte aggódó iskolai közösség adománygyűjtést szervezett.


„Egy nagyon szerény és visszahúzódó családról van szó, akik soha nem éltek vissza ezzel a helyzettel. Némán cipelték ezt a keresztet” – fejtette ki Gnándt Zoltán iskolaigazagtó, kinek véleményét a fiú osztályfőnöke, Száraz Júlia is megerősítette. Hozzátették: most már nagyon záros a határidő, Márkuszt ugyanis március 10-én, kedden fogják műteni, addig kell előteremteni a kettő millió forintnak megfelelő összeget.


A család legfontosabb támasza eddig a Caritas volt, most azonban az egész iskolaközösség melléjük állt. Jelen pillanatig mintegy 4 ezer lejnyi adományt gyűjtöttek, azonban ez még közel sem elég ahhoz, hogy Sugárék kifizessék az életmentő beavatkozást. Épp ezért érkezett jókor a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, illetve városi és megyei vezetők által felajánlott segítség is, viszont itt még nem lehet megállni.


„Azt kérjük mindenkitől – akár iskolánk tagja, akár szülő, akár szatmári vagy Szatmár megyei lakosként – hogy segítse a Sugár családot. Magánszemélyek lehetőségeikhez mérten a megadott számlaszámra utalhatnak, de a cégek akár a Caritas által, szponzori szerződéssel is kiállhatnak a fiú mellett” – fejtette ki az intézményvezető. Akinek tehát van rá módja, támogassa Márkusz gyógykezelését, hogy egy újabb lehetőséget kapjon az életre.


Számla tulajdonosa: Sugár Melinda

Számlaszám: RO54 RZBR 0000 0600 0889 2769

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: