2009-05-02 21:13:21• hírek • Szatmár.ro

Letették a központ alapkövét

A leendő Lázár Lovagok a lovaggá ütési szertartást előtt 11:30-tól részt vettek Nagykárolyban, a Mezőterem felé vezető út mellet levő területen, egy hátrányos helyzetűek integrációjáért létrejövő központ alapkövének letételén. A hamarosan felépülő központ ugyanis a Jeruzsálemi Szent Lázár Lovagrend és az annak több tagját is adó Német Fogorvosok Szövetségének támogatásában jön majd létre.

Az alapkőletétel ünnepségén részt vett Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere, Kaizer Lajos alpolgármester és a város tanácsosai is. Kovács Jenő köszöntő beszédében elmondta: örül annak, hogy egy olyan intézménynek teszik le az alapkövét, amely a mellett, hogy a lélek ápolásában részt vesz, segít olyan szegény embereknek, akiknek még a mindennapira sem mindig telik. Kihangsúlyozta, hogy a következő években nagy szükség lesz rá, hogy az önkormányzat mellett bekapcsolódjanak a civil szervezetek és elsősorban az egyházak is a hátrányos helyzetűek megsegítésébe.

A központ neve „Stella Maris" - Tengeri Csillag lesz, mondta el Axel Mittälstadt, a Lázár lovagok romániai rendfőnöke, kihangsúlyozva, hogy ez a név a gyerekekre utal, és a Szűzanyára, akinek a szívében, a szeretetében élnek a gyerekek. Beszédében kiemelte: tavaly döntöttek úgy Nm. Ft. Schönberger Jenő püspökkel, hogy Nagykárolyban egy ilyen központot létre kell hozni és reméli, hogy a jövőben ez hamarosan fel is fog épülni.

 

Klaus Winter, a Német Fogorvosok Szövetségének részéről elmondta, a alapkőletétel egy fontos lépés a cél, a központ létrejötte felé, amely gyerekeknek, fiataloknak és szülőknek is fontos alapot jelenthet majd. Köszöntőjében ígéretet tett, hogy a maguk részéről, a lovagok és a szövetség mindent megtesz majd, hogy ez a cél minél hamarabb megvalósuljon. Klaus Winter egy labdát is átadott a gyerekeknek, ezzel is jelezve, hogy „a labda forog és a célba ér".

Schönberger Jenő püspök a gyerekekhez szólt. Mint mondta, tavasszal ültetni szoktak, így ők is ültetnek, de nem akármit, hanem egy követ, amiből majd egy nagy ház fog kinőni, ha a jó Isten úgy akarja és ha ők (a gyerekek) imádkoznak majd érte. Majd a híveket is kérte, hogy imádkozzanak azért, hogy a központ létrejöjjön és azokért, akik ennek létrejöttében segítenek.

A rendezvényen részt vett Sebestyén Géza roma képviselő is, aki megköszönte az egyház és az önkormányzat képviselőinek, hogy foglalkoznak a romák gondjaival és igyekeznek tenni integrálásuk megvalósulásáért.

Egyházi méltóságok jelenlétében tették le a központ alapkövét

A keresztény értékeket tartják maguk előtt

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: