2017-02-03 15:05:35• hírek • Kocsis Zoltán

Letette hivatali esküjét négy szatmári tűzoltó

Péntek délben ünnepi keretek között letette hivatali esküjét a Szamos Sürgősségi Felügyelőség négy új tűzoltója. A ceremóniát Nicolae Dima parancsnok vezette.

A négy fiatal tűzoltó, Ardelean Ramona zászlós valamint Hreceniuc Adriana, Cartis Adrian és Andreica Darian december 20. óta szolgálnak a készenléti felügyelőség kötelékében.

Az ünnepélyes eseményen tiszteletüket tették a sürgősségi felügyelőség korábbi vezetői, Gheorghe Strâmb, Iulian Burz és Gheorghe Dan tartalékos állományban lévő ezredesek, valamint Neculai Bucur nyugalmazott ezredes, az utolsó, még életben lévő háborús veterán tűzoltó.

Radu Bud kormánybiztos elsőrangú fontosságú intézménynek nevezte a tűzoltóságot, míg Pataki Csaba megyei tanácselnököt nosztalgikus érzések ragadták magukkal. „Azok a pillanatok jutottak eszembe, amikor annak idején én tettem le a katonai eskümet", mondta. „Én csak ideiglenesen, Önök viszont életük végéig kötelezik el magukat, amihez komoly elhivatottságra van szükség", tette hozzá Pataki, aki a maga és a megyei tanács további támogatásáról biztosította a készenléti felügyelőséget.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: