2017-03-17 15:33:19• hírek • Kocsis Zoltán

Letette hivatali esküjét Szatmár megye új kormánybiztosa

Radu Budot alig csütörtök este váltotta le a kormányhatározat, pénteken máris átadta helyét Szatmár megye új kormánybiztosának, Darius Filipnek. Aki máris letette a hivatali esküjét.

Darius Filip június végén ünnepelheti 37. születésnapját, eddig a megyei adóhivatal magas rangú osztályvezetője volt. Beiktatási ünnepségén, melynek a megyei tanács tárgyalóterme adott otthont, Filip előbb letette a hivatali esküjét, majd már kormánybiztosi minőségében megköszönte a kormány és Sorin Grindeanu miniszterelnök bizalmát, aztán ismertette prioritási pontjait.

Szeretne korrekt kapcsolatot kialakítani a közintézményekkel, szeretné szorosabbra fűzni a szálakat a megye önkormányzataival, illetve hozzá szeretne járulni Szatmár megye erőforrásainak optimálisabb felhasználásához, amely eddig szerinte nem történt meg. Negyedikként reményének adott hangot, hogy nyitott, átlátható intézményként működik majd tovább a prefektusi hivatal.

A leköszönő Radu Bud megtisztelőnek és kiváltságnak nevezte, hogy ő kétszer is lehetett Szatmár prefektusa. Elmondta, csodálatos dolgokat lehet elérni, ha az ember szereti amit csinál és szereti azokat, akiket szolgál. Búcsúzóul köszönetet mondott munkatársainak, Altfatter Tamás alprefektusnak és az intézményvezetőknek.

Radu Bud 2016 februárja óta látta el a prefektusi tisztséget, amikor Eugeniu Avramot váltotta. Kormányváltás után új prefektusok és alprefektusok jönnek, mondta március elején Grindeanu miniszterlnök, előrevetítve  a csütörtöki váltást.

Darius Filip beiktatásán részt vett Teodor Gheorghe, a prefektusokkal való kapcsolattartásért felelős kormányiroda vezetője, Altfatter Tamás alprefektus, Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere, de Turos Lóránd szenátor is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: