2009-08-12 17:40:54• hírek • Gozner Gertrud

Leterhelt a hivatal

A szatmári polgármesteri hivatal minimális alkalmazott-számmal működik, csak a legszükségesebb szakembereket foglalkoztatjuk, ezért értelmetlennek és károsnak látom a kormány előírását az elbocsátásokról és a kötelező fizetetlen szabadságra küldésről - fejtette ki szerdai sajtótájékoztatóján Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere.

Például a hivatal urbanisztikai osztályán öt ember dolgozik, ebből egy személy elment szülési szabadságra, és ha két munkatársat még hazaküldök kényszerszabadságra, az nagyon le fogja lassítani a munkamenetet - magyarázta az elöljáró. Ezután érkeznének a panaszok a lakosság részéről, hogy hónapokat késik az engedélyek kiadása. Megfelelő létszámú személyzet hiányában egyszerűen ellehetetlenül a munka - tette hozzá. A polgármesteri hivatalok országos szinten a legzsúfoltabb és legleterheltebb közintézmények közé tartoznak.

Ezt az intézkedés leginkább ott lehet gyakorlatba ültetni, ahol az alkalmazott naponta egy órát dolgozik, a többi hetet pedig egyéb tevékenységekkel vagy unatkozással tölti el - hangsúlyozta a polgármester. A hivatalnak körülbelül 190 alkalmazottja van, nem tudnánk hatékonyan működni, ha haza kéne küldenem az embereket - zárta mondanivalóját Ilyés Gyula.

A Nemzetközi Valutaalap korábban 150 ezer állami alkalmazott elbocsátását kérte a kormánytól. Azonban a kormány az elbocsátásokat a kiadások és bérek csökkentésével szeretné elérni, ezért törölték az elbocsátásra vonatkozó előírást. Az IMF-el folytatott tárgyalásokon ugyanakkor sikerült a három hónapos fizetetlen szabadságot tíz naposra csökkenteni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: