2018-08-14 12:09:56• hírek • MTI

Leteperték a 23 éves csendőrnőt és ellopták a fegyverét a tömegben

Őrizetbe vettek Romániában egy 32 éves, Ilfov megyei férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy a román diaszpóra pénteki demonstrációján, a rendbontók és csendőrök közötti összetűzések során ellopta egy földre tepert csendőrnő pisztolyát.

A férfi keddi kihallgatása során tagadta, hogy eltulajdonította volna a fegyvert, amelyet a hatóságok egyelőre nem találtak meg. A gyanúsított ellen a tűzfegyverekre és robbanóanyagokra vonatkozó törvény megsértése és garázdaság gyanújával indult büntetőeljárás.


Áldozatáról, a tömeg által kis híján meglincselt csendőrnőről, akit az első hírek szerint fejsérülésekkel és nyakcsigolyatörés gyanújával szállítottak a sürgősségi osztályra, az orvosok azt közölték, hogy kedden elhagyhatja a kórházat.


A román média és a parlamenti ellenzék egyelőre nem kapott választ a csendőrségtől arra, hogy mit keresett az "első vonalban" egy alig egy-két hónapos tapasztalattal rendelkező 23 éves csendőrnő, miért volt nála lőfegyver a tüntetésen, és miért kellett egy szakasznyi csendőrnek utat törni a tüntető tömegen keresztül, hogy eljusson a tér másik oldalára egy ott garázdálkodó csoporthoz, ahelyett, hogy megkerülték volna a teret, vagy egy másik, közelebb lévő egységet irányítottak volna a helyszínre?


Pénteken mintegy 60-80 ezer ember követelte Bukarestben korrupcióellenes jelszavakkal a román diaszpóra által meghirdetett demonstráción a szociálliberális Dancila-kormány lemondását. A nagy erőkkel jelen lévő csendőrség órákon keresztül könnygázzal és vízágyúval hadakozott a tömegben elvegyült rendbontókkal, majd késő este kiszorította a tüntetőket a térről.


Az erőszakos tömegoszlatásról szóló parancsot azt követően adták ki, hogy a tüntetők és a karhatalom közötti összetűzések során a rendbontók körbevettek és ütlegelni kezdtek két csendőrt, akiket - a hírtelevíziók élő közvetítésének tanúsága szerint - az erőszakot elutasító többi tüntető testével védve mentett meg a lincseléstől.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: