2012-01-26 16:43:29• hírek • Kocsis Zoltán

Letartóztatták az egyik PDL-s városi tanácsost

A csütörtök délutáni rendkívüli városi tanácsülésről több városatya is hiányzott, Dumirtu Godanca viszont akkor sem tudott volna ott lenni, ha szeretett volna: a nap folyamán ugyanis letartóztatták az Országos Korrupcióellenes Ügynökség Nagyváradi Irodájának munkatársai.

A vád szerint a Godanca és a szintén őrizetbe vett Ioan Paul 2011 februárja és márciusa között létrehozott egy hálózatot, mely révén cigarettát szeretett volna Romániába csempészni Ukrajnából. A terv szerint minden egyes alkalommal, ismételt módon, kétszáz karton dohányárút csempésztek volna át a határon.

A vádirat szerint a két férfi tízezer euró fejében próbálta megvásárolni a Határrendőrség két alkalmazottjának „jóindulatát." A tervet végül nem sikerült működésbe hozniuk, mivel nem tudtak megegyezni a „beszállítókkal", áll a DNA vádiratában.

Dumitru Godanca 1957-ben a Máramaros megyei Visóvölgyön született. A Szatmár megyei PDL egyik markáns alakja, a Szatmárnémeti Városi Tanács tagja. Emellett a Transgaz Szatmár megyei részlegének vezetője.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: