2009-05-07 12:33:15• hírek • Szatmár.ro

Lesznek is, nem is falunapok

Az önkormányzati megszorítások miatt ebben az évben elmarad a Szatmár megyei községnapok nagy része - az elöljárók többsége úgy gondolja, akkor, amikor nem jut pénz útra meg járdára, fényűzés lenne közköltségen népünnepélyt rendezni.

Az első idei falunapon már túl is lennénk - a május első hétvégéjére beütemezett Szatmárudvari Napjai elmaradtak, pedig az elmúlt években neves magyarországi és romániai sztárfellépők szórakoztatták itt a megyeközpont-közeli közönséget. Halmi Napjai következnek a sorban, amelyeket a nehéz anyagi helyzet ellenére megrendeznek az idén is: május 30-31-én, az eddigieknél jóval szerényebb körülmények között tartják meg a község ünnepét, amelyre a helyi tanács a tavalyi 60 000 lej helyett most csak 30 000 lejt utalt ki a költségvetésből.

Nem marad el az epertermesztők versenye, a bográcsosfőző-verseny sem, hiányoznak viszont a sztárok, sőt nem lesz tűzijáték és díszebéd sem. Incze Lajos polgármester nem osztozik azzal a véleménnyel, hogy ne járna a községbelieknek egy hétvége, amelyen kikapcsolódjanak.

Több községnapról egészen biztosan lehet már tudni, hogy az idén nem tarthatnak rá számot a szórakozni vágyók: így nem lesz sem Pusztadarócon, sem Szamosdarán, sem Lázáriban, sem Kökényesden ilyen rendezvény.

A gazdasági válság miatt több község önkormányzata lemondott az idei falunapokról.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: