2008-11-12 15:42:11• hírek • Szatmár.ro

Leszerelik a kábeleket

Évekkel ezelőtt megszünt Szatmárnémetiben a trolibuszok közlekedése, azonban azóta sem szerelték le a városszerte oszlopokra felfüggesztett huzalokat, illetve az összekötő elemeket. A helyi tanács októberi ülésén azonban döntés született a huzalok leszereléséről.

Az egykori trolibuszokat árammal ellátó sodronyok már többször okoztak kellemetlenséget a szatmárnémetieknek. Elég nagy bonyodalmat okozott nem is olyan rég például, amikor egy ócskavassal megrakott teherautó tetején lévő Dacia-karoszszéria a hídon haladva fennakadt a huzalokon.

 

A huzalok, egyéb elemek leszerelése, mivel mindezek köztulajdonban vannak, elég bonyolult procedúra nyomán távolíthatók el, talán ez az oka annak, hogy az önkormányzat eddig nem foglalkozott a problémával.

Az első lépés mindenesetre megtörtént, ugyanis a helyi tanács az októberi tanácsülésen elfogadta a huzalok leszerelésére vonatkozó határozattervezetet. A következő lépés a leszerelési munkálatok licitje, majd az értékesítés, végül pedig ez az összeg a város kasszáját fogja gyarapítani.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: