2009-12-02 17:04:40• hírek • Parajdi Andrea

Leszedik a „tilosban” lévő reklámanyagokat

Ötszáz és ezerötszáz lej közötti büntetésre számíthat minden olyan Szatmárnémeti lakos, aki jogtalanul helyezett ki közterületre, középületre olyan reklámanyagokat, amellyel saját tevékenységét népszerűsíti. Az ellenőrzést a Károlyi úton kezdi a Polgármesteri Hivatal.

-Minden évben szervezünk egy olyan időszakot, amikor körbejárjuk a várost és eltávolítjuk az olyan reklámanyagokat a közterületekről, középületek falairól, amelyeknek kihelyezésére nem adtunk ki engedély - mondja Ilyés Gyula polgármester.

Mint megtudtuk számos olyan cég van a városban, aki az üzlethelyisége melletti közterületet úgy gondolja bármikor felhasználhatja saját szolgáltatásaink népszerűsítésére, anélkül hogy minderre engedélyt szerezne. -Nem szeretnénk ha a városról bárkiben is negatív összkép alakulna ki a rengeteg reklámanyag miatt. Mivel az évek alatt azt tapasztaltuk, hogy e tekintetben sokan szívesen szabálytalankodnak rendszeressé kellett tennünk egy ilyen irányú ellenőrzési akciót - mondja a polgármester, aki hozzáteszi: a politikai pártoknál is sikerült elérni azt, hogy választások idején rendezett formában kampányoljanak, így bíznak benne, hogy a rendszeres ellenőrzés a cégeket is bizonyos határok közé szorítja majd.

Egy egy négyzetméteres reklámfelületért egyébként 26 lejt kell évente kifizetni, azonban a büntetések jóval többe kerülnek - tudtuk meg Florin Maiertől, a Polgármesteri Hivatal Kereskedelmi Ellenőrzési és Engedélyeztetési irodájának vezetőjétől. A rendeletszegés mértékének függvényében a szabálysértőket 500 és 1500 lej közötti összeggel szankcionálják. Az ellenőrzés a Károlyi úton kezdődik ám a Polgármesteri Hivatal alkalmazottai az elkövetkezendő időszakban a város összes részén leszedik majd a „tilosban" lévő reklámanyagokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: