2013-04-02 12:47:37• hírek • MTI

Lesz-e újabb áldozata a mészáros Bayernnek?

Volt oka az ünneplésre a Bayernnek a hétvégén - kilencszer is fotó:  fcbayern.telekom.de
Volt oka az ünneplésre a Bayernnek a hétvégén - kilencszer is fotó: fcbayern.telekom.de

Saját bajnokságukban magabiztosan menetelő, egyaránt éllovas csapatok csapnak össze a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntős szakaszának nyitányán, melyen a Bayern München és a Juventus nagyjából egyforma eséllyel száll harcba a továbbjutásért.

A keddi nap német-olasz párosításában a Bundesligát 20 pontos előnnyel vezető Bayern München és a Serie A-ban a közvetlen üldöző Napolit kilenc ponttal megelőző Juventus a bajor fővárosban mérkőzik meg. A Bayern München túl azon, hogy 4-1-re nyert Torinóban a két együttes legutóbbi találkozója alkalmával - még a 2009/2010-es szezonban -, abból is önbizalmat meríthet, hogy a hétvégi bajnoki fordulóban 9-2-vel intézte el a vendég Hamburgot.

Ezzel együtt nem tűnik kevésbé esélyesnek a párharc megnyerésére a Juventus sem. Az olasz csapat is jól hangolt a hétvégén az Internazionale milánói 2-1-es legyőzésével, emellett pedig 18 mérkőzés óta veretlen az európai porondon. Legutóbb 2010-ben, a Fulhamtől kapott ki az Európa Liga nyolcaddöntőjében azon a londoni találkozón, amelyen Gera Zoltán két gólt lőtt a továbbjutást kiharcoló angol csapat színeiben. A Juve a következő idényben úgy búcsúzott az EL csoportszakasza után, hogy eredményes selejtezős menetelést követően mind a hat mérkőzésén döntetlent ért el.

Abból is erőt meríthetnek az olaszok, hogy a mégoly magabiztos Bayern München is képes meginogni. Ezt példázza a tavalyi BL-döntő, amelyben a bajor alakulat hazai pályán nem tudta legyőzni a Chelsea-t, vagy az egy idénnyel korábbi, Inter elleni párharc, amelyben az 1-0-s idegenbeli sikerét követően otthon 3-2-re kikapott, és ezzel kiesett. Ugyancsak intő jel lehet a bajorok számára, hogy a mostani sorozat nyolcaddöntőjében 3-1-es londoni győzelmük után saját közönségük előtt 2-0-s vereséget szenvedtek az Arsenaltól.

Mindezeket nem feledve, Münchenben azért egyelőre inkább a hétvégi 9-2-es sikerről beszélnek. "Időnként úgy játszottunk, ahogy a nagykönyvben meg van írva, alapvetően ez az, amit kedden is meg kell tennünk. Az azonban biztos, hogy ugyanígy nem fog sikerülni" - intette óvatosságra a szurkolókat Jupp Heynckes vezetőedző. "A keddi már egy egészen más mérkőzés lesz. A Juventus Európa egyik topcsapata, nagyon agresszíven futballozik, és sokat fut."

"Azzal a tudattal utazunk Münchenbe, hogy hazai fronton elvégeztük a feladatunkat" - utalt ugyanakkor Antonio Conte, a Juve vezetőedzője az Inter legyőzésére. "Megpróbáljuk életben tartani a reményeinket és tesztelni az erőnket az európai porondon. Mindezt pedig derűsen, félelem nélkül tesszük majd."

Son és Adler ijedten nézi Pizarro mozdulatát fotó: fcbayern.telekom.de

Izgalmasnak és érdekesnek ígérkezik az FC Barcelona párizsi vendégjátéka is. A PSG már azzal sikert ért el, hogy 18 év elteltével ismét bejutott a legjobb nyolc közé a BL-ben, de feldobja a párizsi csapat játékosait az is, hogy éppen a Barcával kerültek szembe. A brazil védő, Thiago Silva szerint "ez az a párosítás, amelyről mindannyian álmodtak", a januárban igazolt David Beckham pedig úgy véli, hogy bár nagyon nehéz, de egyszersmind érdekes, izgalmas összecsapás vár rájuk.

"A klubnak komoly tervei vannak. Mindegyik sorozatban a lehető legmesszebb szeretnénk eljutni. Ehhez megvannak a megfelelő játékosaink, a csapat mentálisan is erős, most ezt a pályán kell bizonyítanunk" - mondta az angol középpályás, akit máris további egy évre marasztalnának a Szajna partján.

Zlatan Ibrahimovic, aki korábban játszott a Barcában, egyelőre bizonytalan a tekintetben, hogy mit is kellene pontosan tenni."A kérdés az, hogyan győzzük le a Barcelonát. Az biztos, hogy végig koncentráltan kell játszanunk, és az is, hogy az edzőnk speciális taktikát dolgoz majd ki a világ legjobb csapatának megállítására" - tette hozzá.

A svéd sztárcsatár eredetileg nem lehetett volna ott a pályán, de az európai szövetség (UEFA) a PSG fellebbezésének nyomán megfelezte az eredetileg kiszabott kétmeccses eltiltását. Ibrahimovicot azért büntették meg, mert a február 12-i, Valenciában 2-1-re megnyert nyolcaddöntős mérkőzés 91. percében piros lapot kapott durvaság miatt.

A játékosállomány és az eredményesség alapján is esélyesebb Barcelonánál pozitívum, hogy visszatért a csapathoz Tito Vilanova vezetőedző, akinek a nyálmirigyéből rosszindulatú daganatot távolítottak el decemberben, aztán januártól New Yorkban tartózkodott kezelésen. A tréner pénteken edzést vezetett, s bár szombaton még nem utazott el Vigóba, bajnoki találkozóra, Párizsban már valószínűleg ott lesz csapatával.

A Barcelona erejét jól szemlélteti, hogy az előző fordulóban az AC Milantól idegenben elszenvedett 2-0-s vereségét követően a hazai visszavágón 4-0-ra győzött. Ennek tükrében a PSG-számára már az is nagy fegyvertény lenne, ha a kétfelvonásos párharcban képes lenne részsikert elérni.

Bajnokok Ligája negyeddöntő, első meccsek:
Bayern München-Juventus 21.45 Sport1.hu, DigiSport2.hu
Paris St. Germain-Barcelona 21.45 DigiSport1.hu, DigiSport1.ro

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: