2012-04-26 09:28:36• hírek • MTI

Lesz-e spanyol házi döntő?

A második számú kontinentális futballsorozatban, az Európa Ligában egyvalami már jóval a csütörtöki elődöntős visszavágók előtt eldőlt: az, hogy legalább egy spanyol csapat ott lesz a döntőben is, miután a négy állva maradt együttes közül három a Primera Divisiónt képviseli.

Mi több: a spanyol házidöntő sem kizárt, hiszen a "vegyespárosban" az Athletic Bilbao csak 2-1-re kapott ki a portugál fővárosban a Sporting Lisszabontól, és az idegenbeli találat akár döntőnek, sőt EL-finálét érőnek is bizonyulhat.

A spanyol-spanyol duóban a 2010-ben ebben az európai sorozatban győztes Atlético Madrid van előnyösebb helyzetben, amennyiben az első meccsen, hazai pályán 4-2-re diadalmaskodott az FC Valencia felett, bár utóbbit doppingolhatja ama tény, hogy egy 2-0-s vagy éppen 3-1-es sikerrel - aminek elérése nem lehetetlen küldetés - bejuthat a május 9-i, bukaresti döntőbe. Utóbbi - amúgy az előd trófeát, az UEFA Kupát 2004-ben elhódító együttes - mellett szóló érv lehet, hogy európai kupameccsen odahaza még sosem veszített spanyol riválissal szemben. Csakhogy éppen az Atlético volt az, amely idegenben lőtt góllal kiejtette a Valenciát a 2010-es EL-szezon negyeddöntőjében.

A főpróba miatt mindenesetre nem emelhetnek panaszt a szurkolók, hiszen mind a négy csütörtöki szereplő - jó formáról téve tanúbizonyságot - diadalmaskodott az elmúlt hétvégi bajnokiján. Ha mégis sorrendet kéne állítani, a Valencia fellépése kívánkozik az élre, merthogy a gárda 4-0-ra intézte el a Real Betist.

Európa Liga elődöntők, visszavágók (előző meccs eredménye):
Valencia - Atletico Madrid 22.05 (2-4)
Athletic Bilbao - Sporting Lisszabon 22.05 (1-2) DigiSport.hu, Sport.ro

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: