2010-02-13 12:44:48• hírek • Parajdi Andrea

Lesz-e ralizás a városban?

Komoly pénzbírsággal szankcionálnák a Szatmárnémetiben illegálisan manőverező autósokat, így probálnák visszaszorítani a "ralijelenséget" a városban.

Ahogyan arról már a Szatmár.ro is beszámolt, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal egy olyan komplex dokumentációt készít, amely tartalmazza a közterületeket érintő összes kihágás szankcionálásaként kiszabható pénzbírság mértékét. Ebben a még elfogadás előtt álló szabályzatban egy fejezet kitér a közutakon történő rendellenségekre is. Szatmárnémetiben nem egyszer tettek már panaszt a lakók a város utait ralipályaként használó autósokra. A városvezetés is kezelni szerté a problémát, hiszen nem csak balesetveszélyes és csendháborító amit olykor művelnek, hanem környezetvédelmi szempontból is káros.

Főleg a városba vezető útszakaszokon és a központi körforgalomban burrogtatják a motorokat előszeretettel a fiatalok. Némileg visszaszorították őket a kihelyezette fekvőrendőrök, ám a téli időszakban, amikor a hókotrók dolgoznak, ezeket rendszerint el kell távolítani.

Egész évre szóló megoldást tehát egyelőre még nem talált a városvezetés a rögtönzött "ralibemutatók" felszámolására, azonban fűzhetünk egy kis reményt a tanács elé február végén kerülő újonnan kidolgozott szabályzat hasznosságához. Ha jelenlegi formájában életbe lép a helyi rendelet, minden törvénytelen manőverért, amelyet a közutakon produkálnak az autósok 100-300 lej értékben büntethetik őket a rendőrök.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: