2008-10-15 23:36:29• hírek • Szatmár.ro

Viszlát, Francia Nagydíj!

Bár nemrégiben közzétették a Forma 1 jövő évi versenynaptárát, úgy tűnik, módosítani kényszerülnek azt, ugyanis a Francia Motorsport Szövetség bejelentette, a következő évtől már nem finanszírozza a Forma 1-es Francia Nagydíj megszervezését.

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a június 28-ára tervezett futam elmarad, és az is kérdéses, visszatér-e valaha a száguldó cirkusz Alain Prost hazájába (bár egyes lapértesülések szerint 2010-ben már Párizs utcáin állhatnak rajthoz a pilóták).

Egyelőre nem tudni, mit lépnek a szervezők, mint ahogy azt sem, kiegészítik-e más futammal a versenynaptárat, ha véglegessé válik a franciák döntése.

Az első Franciaországban rendezett Forma-1-es Nagydíjat 1950-ben rendezték. A Nagydíjat 1950-től máig mindössze egy megszakítással 1955-ben, minden évben megrendezték. 1950 és 1990 között összesen hat különböző pályán rendezték meg Franciaország Forma-1-es nagydíját, melyek a következők: Rouen-les-Essarts, Circuit de Reims-Gueux, Circuit Le Mans Bugatti, Circuit de Charade, Circuit Paul Ricard, Circuit de Dijon-Prenois.

A döntést a francia szurkolók mellett vélhetően a Ferrari csapata sajnálja a legjobban, hiszen Magny-Cours leginkább számukra volt kedvező: az utóbbi nyolc futamból hatszor a Ferrari pilótái állhattak a dobogó legfelsőbb fokára. Legutóbb Felipe Massa emelhette magasba a trófeát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: