2008-10-16 17:14:13• hírek • Szatmar.ro

Lesz-e még Francia Nagydíj

Jövőre elmarad a Francia Nagydíj, ám a bejelentés után az a kérdés, lesz-e még egyáltalán.

Miután szerdán Nicolas Deschaux, a Francia Motorsport Szövetség (FFSA) elnöke bejelentette, hogy jövőre elmarad a Magny Cours-i Francia Nagydíj, elindult a találgatás, hogy lesz-e még Forma 1-es futam Franciaországban.

Az ok, amiatt jövőre elmarad a futam, természetesen prózai: a versenypálya átalakítása 30 millió euróba kerülne és ezt a veszteségesen működő FFSA nem hajlandó fedezni. Amennyiben sikerülne találni egy befektetőt, akkor akár az is elképzelhető, hogy mégis megrendezik a futamot, de erre kevés az esély. Mivel nehéz kilenc hónap alatt egy másik pályát Forma 1-es szintre fejleszteni, könnyen elképzelhető, hogy egy újabb futammal kevesebb lesz jövőre a versenynaptárban. Hacsak Montreal nem kap még egy esélyt.

Amennyiben a Magny Cours-i pályát nem építik át, akkor felmerül a kérdés, hogy lesz-e egyáltalán a Francia Nagydíj a közeljövőben és hol. Tervben nincs hiány, ugyanis négy projekt is létezik, amely szerint új pályákat építenének Párizs közelében. Ezen tervek mindegyike megközelítőleg 100 millió euróba kerülne. Ennél valamivel olcsóbb lenne az EuroDisney Parkba tervezett ideiglenes pálya. Ennek megvalósítását 60 millió euróra taksálják.

Az FFSA a következő hónapokban mindegyik projekt képviselőjével leül majd tárgyalni, a döntés meghozatalában pedig döntő szava lesz Bernie Ecclestone-nak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: