2014-04-30 13:00:08• hírek • MTI

Lesz-e madridi döntő Lisszabonban?

Mark Schwarzer
Mark Schwarzer

Bízik 41 esztendős kapusában és sikert remél a londoni Chelsea vezetőedzője, José Mourinho a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján az Atlético Madrid ellen.

A portugál szakvezető szerint a veterán ausztrál Mark Schwarzer képes megfelelően helyettesíteni az idegenbeli első mérkőzésen súlyosan megsérült Petr Cechet, s amiatt sem aggódik, hogy több alapemberére nem számíthat a szerda esti összecsapáson, amelynek kimenetele teljesen nyílt, miután a két együttes 0-0-ára végzett párharcuk spanyolországi nyitányán.

Az esélylatolgatásokban mindenesetre nagyon is komoly szempontként merül fel, hogy míg a vendégeknél az ászok közül egyedül Gabi nem játszhat sárga lapjai miatt, addig a házigazdáknál Cech mellett hiányozni fog a csapat egyszemélyes agytrösztje, a "besárgult" Frank Lampard és hasonló okból a szintén fontos láncszemnek tekintett nigériai John Obi Mikel is. Viszont szerepet kaphat a Stamford Bridge-en is a madridi csatában megsérült kitűnő hátvéd, John Terry, elöl pedig a még mindig rendkívül veszélyes, a szezonban eddig 12-szer eredményes, tapasztalt kameruni csatár, Samuel Eto'o, s az első meccset kihagyó villámgyors támadó középpályás, a belga Eden Hazard is, aki 16 gólt jegyez ebben az idényben.

Az Atlético becsvágyát növelheti, hogy négy évtized után játszhat megint európai kupadöntőt, ha túljut a Chelsea jelentette akadályon. A Portóval és az Internazionaléval is BL-győztes Mourinho londoni csapatával még adós az igazán kiugró nemzetközi sikerrel, ami ugyancsak komoly motiváló tényező lehet, s nem csak a tréner számára. 
"A Chelsea egy igazi nagycsapat, amely ellen nagyon nehéz lesz diadalt aratni" - dicsérte az angol vendéglátókat Diego Simeone, a spanyol gárda argentin vezetőedzője.

Játékosa, Raul García ugyanakkor saját erényeiket sorolva leszögezte, hogy magas színvonalon képesek futballozni idegenben is, és nem véletlenül maradtak veretlenek utóbbi 14 mérkőzésükön.

"Bízom benne, hogy Londonban megtesszük azt a lépést, amellyel kiharcoljuk a lehetőséget, hogy klubtörténelmet írjunk. A szívünket is kitesszük a visszavágón" - ígérte az Atlético középpályása.     A Chelsea-pártiak a mellettük szóló érvek között említhették azt a tényt, hogy a BL-ben spanyol klubcsapatokkal az elmúlt nyolc esztendőben vívott utóbbi 16 meccsük közül hatot megnyertek, tíz pedig döntetlenre végződött azt követően, hogy 2006-ban az FC Barcelonával szemben alulmaradtak.

Bajnokok Ligája elődöntő visszavágó (első meccs):

Chelsea - Atletico Madrid 21.45 (0-0) DigiSport1.hu, DigiSport1.ro, DolceSport1

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: