2007-10-04 01:37:18• hírek • Szatmar.ro

Jobb a lej, mint az euro?!

moneyMugur Isărescu arra int, hogy inkább hazai pénzben őrizzük megtakarításainkat.
90401_picA Központi Bank kormányzója, Mugur Isărescu úgy véli a leghasznosabb ha lejben tartjuk megtakarított pénzünket, és figyelmeztetett, hogy a gyakori pénznem- váltogatás gyakran magas költségeket von maga után.

Isărescu továbbá azt is kifejtette egy konferencián, hogy azért indokolt a lejben való megtakarítás, mivel nehéz lenne pontos előrejelzést adni az árfolyamok alakulásáról. Hozzátette, hogy nem szabad figyelmen kívül hagynunk az egyes bankok által alkalmazott kezelési költségeket sem, amelyeket a pénznem átváltásakor alkalmaznak. Az átváltásból származó nyereségek gyakran kevesebbek, mint a kezelési költségek értékei.

Ami a kölcsönöket illeti, Isărescu azt javasolja, nem szabad elzárkózni az euróban felvett banki kölcsönöktől, amennyiben ezek hosszúlejáratúak, és ingatlanfedezettel rendelkeznek, azonban semmiképp sem javasolja a saját használatra felvett, rövid lejáratú eurós hiteleket, mivel ez veszélyt jelenthet azoknak a személyeknek, akiknek a fizetésük lejben meghatározott.

A Román Nemzeti Bank által végzett felmérés szerint, augusztus végén, a román lakosság összes megtakarítása mintegy 108 milliárd lejt tesz ki, amelyből körülbelül 70% lejben tett megtakarítás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: