2013-08-08 10:23:08• hírek • Kocsis Zoltán

Lesz-e egyből kettő vagy három?

A szlovák Trencsén ellen aratott 3-1-es idegenbeli győzelmével az Astra gyakorlatilag már bejutott a labdarúgó Európa Liga utolsó selejtezőkörébe, a rájátszásba. Hogy követi-e őket valamely másik román együttes, az csütörtök este Arnheimben illetve Tel-Avivban derül ki: mind a Petrolul, mind a Pandurii hazai 1-1 után próbál meg idegenben továbbjutni.

Daniel Isaila, az Astra edzője nem számíthat a Trencsén elleni visszavágón Seidu Yahaya, Sadat Bukari és Kehinde Fatai játékára sem. Az idegenben aratott 3-1-es győzelmét követően azonban a három alapember kiesése sem okozhat komoly gondot. Főleg, hogy a Trencsén nincs nagy formában: a Giurgiu-i csapattól elszenvedett 3-1-es vereség után a bajnokságban is ugyanilyen arányban alulmaradt a Senicával szemben. Az Astra ezzel szemben 5-2-re elgázolta a brassói Coronát, ebből Constantin Budescu kettőt vállalt. A 24 éves csatár már a tavalyi szezont is jó formában játszotta végig és 26 meccsen 13 gólt szerzett. Idén viszont egészen kirobbanó formában van: hét meccsen nyolc gólt rúgott.

Jóval nehezebb meccsre számíthat viszont a forró Tel-Avivban a Pandurii. Nem csak azért, mert odahaza nem tudott előnyt szerezni. Tovább nehezíti a csapat helyzetét, hogy Cristian Pustai nem számíthat Valentin Lemnaru, Nicandro Breeveld és Erico da Silva játékéra. Ráadásul az előrejelzések szerint a meccsen 33 Celsius fokos hőségre lehet számítani. Ebben a kánikulában bizonyíthat a szatmári Ciprian Brata, már amennyiben lehetőséget kap edzőjétől. Ám ha pályára is lép, a jelen állás szerint akkor sem láthatjuk, hisz a mérkőzést egyetlen tévé sem tűzte műsorra. A „pandúrok" lassan már hozzászokhattak ehhez, hisz az Tallinnban vívott meccsüket is csak a rádióban lehetett követni....

Holland gólöröm Ploiesti-en fotó: vitesse.nl

Hasonló a kiindulási pont a Petrolul esetében, amely a holland Vitesse-el játszott 1-1-es döntetlent Ploiesti-en. A visszavágón sérülés miatt nem léphet pályára az első meccs két főszereplője, a tizenegyest okozó Alexandru Benga valamint azt kiharcoló és értékesítő Jonathan Reis. Rajtuk kívül Vlad Morar és Laurentiu Marinescu található még a maródiak listáján.

A Bajnokok Ligája és az Európa Ligája rájátszásának párosítását pénteken sorsolja ki az UEFA.

Európa Liga III. selejtezőkör, visszavágók (első meccs eredménye):

Astra - Trencsén 19.00 (3-1) DigiSport1
Hapoel Tel-Aviv - Pandurii 20.00 (1-1)
Vitesse - Petrolul 21.00 (1-1) DigiSport1

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: