2015-10-30 17:21:54• hírek • Kocsis Zoltán

A te udvarodon mikor lesz parkoló?

A Szatmárnémeti Városi Tanács  legutóbbi ülésének legvitatottabb pontjai közé tartozott a 17-es, a Soarelui lakónegyed, valamint a Kárpátok I. és II. lakótelep parkolóinak megépítését érintő kérdés. Alábbi térképünkön megnézheted, mely udvarokban kezdené el a munkát a polgármesteri hivatal.

Amikor idén februárban az önkormányzat vezetői felszólították a négy telep lakóit, hogy záros határidőn belül bontsák le illegálisan épült garázsaikat, a polgármesteri hivatal azt ígérte: helyükre az év végéig parkolókat építenek. Ígéretüket az esztendő során többször megismételték, ám egyelőre ebből vajmi kevés valósult meg.

Érzékelve az egyre nagyobb fokú elégedetlenséget, a hivatal úgy döntött, az 53 udvarból 23-ban kezdi meg a munkát. A városi tanács RMDSZ-es frakciója első alkalommal elutasította ezt az opciót, csütörtökön viszont rábólintott, mondván: ne szajkózhassák a riválisok, hogy akadályozzák a város fejlődését. A legfontosabb kérdésre azonban továbbra sem kaptak választ sem ők, sem a város lakói: miért éppen arra a 23 udvarra esett a polgármesteri hivatal választása?

Hogy az önkényes döntés kit érint pozitívan és kit negatívan? Erre a kérdésre adhat választ alábbi térképünk. A zölddel jelölt udvarokban kezdődhetnek el a munkálatok, ezek terveit készíttette el és hagyatta jóvá a polgármesteri hivatal.

Ezek a munkálatok mikor kezdődnek? Mikor érnek véget? Mi lesz a többi udvarral? Ezek azok a kérdések, amelyekre jelenleg senki sem tudja a választ....

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: