2015-01-06 16:36:01• hírek • MTI

Lesz metró Temesváron?

Egy metróvonal esetleges megépítéséhez készíttet megvalósíthatósági tanulmányt Temesvár önkormányzata - jelentette be egy keddi sajtótájékoztatón Nicolae Robu polgármester.

A polgármester szerint a temesváriaknak kihasználandó lehetőségként kell tekinteniük arra, hogy a várost a főtértől alig pár száz méterre elhaladó vasútvonal szeli át. Nicolae Robu ezt a vasútvonalat süllyesztené a föld alá és duplázná meg egy metróvonallal. A pálya fölé pedig a gépkocsiforgalom számára építene utat - idézte a liberális párti polgármester elképzeléseit a Mediafax hírügynökség.

Nicolae Robu elmondta, hogy a tervet a román vasúttársasággal (CFR) összefogva valósíthatná meg a város. Hozzátette, elképzeléseiről decemberben tájékoztatta a CFR-t, és "zöld jelzést adott" ahhoz, hogy a polgármesteri hivatal szerződést kössön a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére.

"Fel sem vetődik, hogy mindezt saját forrásból megvalósíthatnánk, még a hagyományos uniós forrásokra sem alapozhatunk, de nem lehetetlen egyes speciális források elérése erre a célra" - idézte a polgármestert a hírügynökség. A városvezető szerint a temesvári vasút- és metróvonal földbe süllyesztése hozzávetőlegesen kétmilliárd euróba kerülne, a munkálatok pedig mintegy tíz évig tartanának.

A 303 ezer lakosú Temesvárt északkelet-délnyugat irányban szeli át a Bega-csatorna és a vasútvonal. Az egykor várfalakkal körülvett belvárost a Bega-csatorna délről, a vasútvonal pedig északról kerüli meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: