2010-01-06 14:28:56• hírek • Parajdi Andrea

Lesz kátyúzás, ha az időjárás is engedi

Amint 10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet elkezdik betömni a nagyobb gödröket a város különböző útszakaszain. A polgármester elmondta nagyszabású kátyúzást télen nem szerveznek, hiszen kidobott pénz lenne az erre fordított összeg. Csak a veszélyesebb gödröket tüntetik el, úgyhogy továbbra is prioritás az óvatos, és „kerülgetős" vezetés.

Ilyés Gyula polgármester szerint ismét itt a nyakunkon a téli átok, vagyis a hideg, nedves idő miatt napról-napra szembe kell néznünk az útszakaszokon keletkező újabb és újabb gödrökkel. Ilyenkor az időtálló eredmény szempontjából mit sem ér az utász cégek munkája, de az autósok közlekedésének biztonsága miatt annál fontosabb a közbelépés.

-Hóban, esőben, hidegben nem lehet még kátyúzni sem. Előkészítettünk már mindent, a Samcif és az Alfa Rom cégek fognak kivonulni az utakra, amint az időjárás is kedvezőbbre fordul, hogy a legnagyobb aszfaltproblémákat orvosolják - mondta szerdai sajtótájékoztatóján a polgármester.

A tervek szerint a Golescu, a Henry Coanda, a Vasile Lucaciu, a Ioan Slavici, a Milenului, a Porumbelul, a Mihai Viteazul, és a Tudor Vladimirescu utcákban biztosan lesz útkorrekció, hiszen mindegyik út aszfaltrétegén vannak olyan hatalmas gödrök, amelyek komoly balesetek okozói lehetnek.

-Nem fogunk túlzásba esni a kátyúzással, mert pár hónap alatt amit most csinálunk úgyis tönkre megy, a komolyabb javítások tavasszal kezdődnek el - magyarázta Ilyés, aki azt is elmondta terveik szerint még januárban kiírják majd az a licitet, amelynek során a gázvezetékcserék után hagyott úthibákat szeretnék aszfaltozással kijavítani.


Amint 10 fok fölé emelkedik Szatmárnémetiben a hőmérséklet elkezdik betömni a nagyobb gödröket
A Golescu út állapota napról-napra kritikusabb


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: