2014-06-18 16:14:00• hírek • Szatmár.ro

Lesben állnak a rendőrök a Retezatului utcában

Egy ideje az utca teljes egészében egyirányú - a rendőrök pedig vadásznak azokra, akik rossz irányba közlekednek.

A Szatmárnémeti Közlekedésbiztonsági Bizottság április végén döntött arról, hogy a Zrinyi (Retezatului) utcát teljes egészében egyirányúvá teszi. Az utcának a Kölcsey Ferenc (Iuliu Maniu) és Károlyi köz (Kogalniceanu utca) közötti szakasza lett a döntés értelmében csak egy irányba járható, a másik részében már jó ideje csak a Mondiala készruhagyártól a Károlyi köz (Kogalniceanu utca) felé lehetett közlekedni.

Az április végén egyirányúvá vált szakasz a Kölcsey (Iuliu Maniu) utca irányából a Károly köz felé járható, tehát behajtani lehet az utcába, onnan kihajtani viszont már nem.

"Erre azért volt szükség, mert a szűk utcában amúgy is nehezen fért el két jármű egymás mellett. Főleg ha még parkoltak is utca szélén. Ráadásul a Kölcsey utcára is nehezen lehetett kifordulni a rossz látási viszonyok miatt", magyarázta a döntést Maskulik Csaba, a bizottság tagja.

S bár több mint egy hónapja van érvényben az új közlekedési rend az útszakaszon, mégis sokan szegnek szabályt - kik figyelmetlenségből vagy reflexből, a megszokás miatt, kik pedig azért mert egyszerűen rövidíteni akarnak. Mi azonban senkinek sem ajánljuk, hogy a megszabott iránnyal szembe közlekedjen - a rendőrség gyakran áll lesben a Kölcsey (Iuliu Maniu) utcában és sorban büntetik a szabályszegőket.

Az egyirányúvá tett útszakasz

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: