2011-05-16 08:19:53• hírek • Blikk.hu

Lerohanták a rajongók Wolf Katit

Kicsit fáradtan, de mosolyogva lépett ki délután a Liszt Ferenc Ferihegyi Repülőtér várójába Wolf Kati, aki szombat este az Eurovíziós Dalfesztiválon a 22. helyen végzett. Az énekesnő örült, hogy végre itthon lehet, bár az elmúlt két hetet is nagyon élvezte.

- Borzasztóan nagy élmény volt, köszönöm mindenkinek a biztatást. Éreztem, hogy mennyien szorítanak nekem - mondta a Blikknek a repülőtéren Kati, akit nagy esélyesnek tartottak Düsseldorfban, így érthető volt a döbbenet és a csalódottság a maroknyi magyar delegáció körében szombat este. De Kati szerint a sikernek kell örülni, hogy ott lehettünk a döntőben és nem a végeredménynek.

De a düsseldorfi 35 ezer férőhelyes stadionban nem voltak elégedettek a szavazás eredményével: többször reagáltak füttykoncerttel arra, ahogy a volt orosz tagállamok vagy az egykori Jugoszlávia utódállamai sorra egymásnak adták a pontokat, de hasonló stratégiát folytattak a skandinávok is. Pedig pár évvel ezelőtt éppen a „szomszédolás" miatt vezették be a nézői szavazatok mellett egy minden országban tíz főből álló szakmai zsűri is alkot egy sorrendet, amelyet aztán fele-fele arányban fésülnek össze a nézői voksokkal.


Katit rajongók és újságírók üdvözölték
Katit rajongók és újságírók üdvözölték


– Az nagyon meglepett, hogy amikor elkezdték ismertetni az országok eredményeit, még csak pontokat sem kaptunk - vallotta be nem sokkal a döntő után Wolf Kati, aki végül a 22. helyen végzett. A versenyt egyébként Azerbajdzsán nyerte, így jövőre feltehetően Baku ad majd otthont az eurovíziónak, amely nem okozott osztatlan sikert a fesztivál Sajtóközpontjában sem. Többen azonnal az internet segítségével próbáltak többet megtudni a kaukázusi országról, ahol egyelőre még egy olyan stadion sincs, amely alkalmas lehetne egy ilyen nagyszabású esemény megrendezésére. De ez még a távoli jövő, addig még sok minden történik, de egy biztos, Wolf Kati igazi kedvenccé lett a rajnaparti nagyvárosban rendezett show helyi közönségénél.

A cikk folytatása a Blikk.hu-n olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: