2011-06-09 18:32:03• hírek • Szatmar.ro

Áram nélkül az Ostrovului „gettója”

Eddig sem éltek valami idilli környezetben az Ostrovului CD2-es tömbház lakói, ám néhány napja egy újabb kellemetlenséget kénytelenek elviselni: elektromos áram nélkül maradtak.

Amint azt a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalának honlapja is megjegyzi, az ott lakókat nem érintette váratlanul a dolog, hisz Kereskényi Gábor alpolgármester már a legutóbbi, április 10.-i látogatásán bejelentette ezt a lépést.

Aminek nem is büntető jellege van, hanem elővigyázatossági okai. Az elektromos vezetékek ugyanis oly mértékben megrongálódtak, hogy veszélyeztették az ott lakók testi épségét, sőt, akár az életét is. A korróziónak azonban elsősorban nem természetes okai vannak, hanem a lakosoknak „köszönhető". Többen is illegális vezetékeket kapcsoltak a központi áramdobozra, amely vezetékek nagyrészt ráadásul nem is szigeteltek. Szintén nem ritka eset, hogy ezek a vezetékek igen leterheltekké válnak, főleg, amikor több, fűtésre használt berendezés is működésben van.

A Polgármesteri Hivatal elrendelte az elektromos hálózat felújítását, addig a CD2-es tömbház áramellátás nélkül marad. Ez összesen 99 családot és 280 személyt érint.



Kereskényi április elején figyelmeztette az ott lakókat


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: