2019-04-15 10:10:21• hírek • Bede Emőke

Lépten-nyomon Erdődön: újabb Szatmár megyei várost mutatott be Márkus Éva videoblogger

Azt követően, hogy közel négy hónappal ezelőtt Nagykárolyt mutatta be nézőinek Márkus Éva videoblogger, nemrégiben Erdőd városáról is forgatott egy izgalmakban nem szűkölködő videót. A tizenöt perces adásban a készítő nem csak a katolikus templomot és a várat mutatja be, hanem több, mind a mai napig élő legendát is.

A Lépten-nyomon Erdődöt bemutató epizódja első körben a város római katolikus templomát és annak történetét mutatja be. A videoblogger az ismertetőből nem hagyta ki Bakócz Tamást sem, ki 1442-ben született Erdődön, 1497-re pedig esztergomi érsek lett belőle. Ő volt az első és 2013-ig az egyetlen magyar, akinek komoly esélye volt, hogy a pápai trónra kerüljön. Márkus Éva a templomból a város másik jelképe, a vár felé vette az irányt, ahol nem csak Petőfi Sándor és Szendrey Júlia szerelme elevenedik meg egy tárlatnak köszönhetően, hanem a Rákóczi Ferenc lányának történetét megörökítő legenda is.


A videoblogger nem első alkalommal járt Szatmár megyében, ugyanis mint említettük, néhány hónappal ezelőtt a Lépten-nyomon sorozat épp Nagykároly bemutatásával indult. Márkus Éva saját bevallása szerint a rendszeresen feltöltött epizódok által szeretne mindenki arra buzdítani, hogy beutazzák Erdélyt és felfedezzék a terület minden kincsét.
 


 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: