2017-04-27 17:29:45• hírek • Szatmár.ro

Lepontozták a színházigazgatót, kiakadt a PSD

Vasile Taranut javasolták továbbra is igazgatónak, de a 7,62-es osztályzattal nem mindenki volt elégedett.

A kulturális intézmények vezetőinek kiértékeléséről szóló határozattervezetek általában könnyedén átmennek a helyi tanácson, ám csütörtökön talán ezzel kapcsolatban alakult ki a legnagyobb vita. A kiértékelő bizottság ugyanis 7,62-re értékelte Vasile Taran, az Északi Színház vezérigazgatójának elmúlt évi munkáját, ami igen fájóan érintette a PSD-frakciót. Szóvá tették, hogy meg kellene ismételni a kiértékelést, ugyanis szerintük Taran jól dolgozott, komoly problémákat oldott meg.

A kiértékelő bizottság, élén Szőcs Péterrel, viszont tartotta a véleményét. Vita alakult ki abból is, hogy ami bekerült az aktivitást bemutató 600 oldalas iratba, az tartalmazta-e a kért dokumentumokat vagy sem? Sőt, tartalmazott-e olyan iratokat, amelyekre nem lett volna szükség? Ciprian Craciun például közvetve azzal is meggyanúsította Szőcs Pétert, hogy az nem olvasta el a jelentést. Az RMDSZ tanácsosa azonban nemhogy elolvasta a dokumentumokat, hanem részt vett a kiértékelő interjún is, ami nagyjából 6 órán át tartott - derült ki.

A vitának Kereskényi Gábor felszólalása vetett véget, aki felelevenítette, hogy a PSD-s városvezetés bármiféle kulturális végzettség nélkül "ejtette be" az igazgatói székbe a vezérigazgatót, emellett pedig ugyan megoldódtak problémák a vizsgált időszakban, de olyanok, amelyeket az "inkompetens városvezetés kreált".

A tanácsülésen elfogadták a Dinu Lipatti Filharmónia menedzsmentjének munkáját kiértékelő határozatot is. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: