2014-12-08 15:56:35• hírek • Szatmár.ro

Lépjünk, hogy Márk is léphessen

A több mint 57 ezer dollárba kerülő műtét árának közel 15 százaléka gyűlt össze eddig.

Szüleitől egyedüli gyermekként minden segítséget megkap gyógyulásához, azonban úgy tűnik már ez is kevés. Sokévnyi terápia és próbálkozás után jelenleg egy speciális műtét jelentené számára a megoldást. Márk ún. tetraparesi spastica-ban szenved, azaz négyvégtagú bénulással küzd, aminek eredményeként ízületei olyannyira megmerevednek, hogy műtét nélkül hamarosan tolószékbe kényszerül.

Jelenleg szülei segítségével nagyon nehezen, de még valamennyire képes járni kis távolságon belül, rövid ideig. Azonban hétéves kora után még műtéttel is egyre kevesebb az esélye a felépülésre. Márk koraszülöttként agyvérzéssel született, így a fizikai tünetek mellé enyhe mentális tünetek is társulnak. Évek óta különféle terápiákra járnak, megfordultak már a magyarországi Pető Intézetben is, a szatmárnémeti Szent József Rehabilitációs Központban és jelenleg a szatmárnémeti Boldog Scheffler János Központ terápiás kezelésein vesznek részt.

Ahhoz, hogy Márk ne kényszerüljön tolószékbe, egy SDR hátgerinc műtétre van szüksége. A kisfiú állapotának súlyossága miatt és a legeredményesebb siker érdekében a szülők a világ leggyakorlottabb sebészét keresték meg. A szülők hasonló problémával küzdő ismerőseik révén jutottak el egy amerikai T.S. Park nevű sebészhez, aki eddig 2700 sikeres SDR műtétet hajtott végre. A diagnózis felállítása után St. Louisban - a Washington University School of Medicine klinikán - Dr. Park elvállalta a kisfiú műtétjét. A műtétet követően Márk háromhetes rehabilitációs programon is részt venne. Az itthon folytatott kétéves felépülési folyamat után pedig nagy eséllyel járókerettel, vagy akár anélkül is, önnálóan tudna járni.

A műtét 57.700 dollárba kerül. A szülők nem szegények, de ekkora összeget nem tudnak kifizetni, figyelembe véve, hogy az utazás, az ott tartózkodás további költségekkel jár. A műtét után pedig a siker az intenziv mozgásfejlesztésen múlik, ami a szülők saját anyagi erőforrásaitól függ.

Ezért kérik, hogy aki teheti és szeretne, segítse Márk gyógyulását! Segíteni pedig adományokkal lehet, hogy sikerüljön fedezni az operációt és az ehhez kapcsolódó költségeket. Adakozni a Hans Lindner Alapítvány oldalán található számlaszámokra lehet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: