2013-07-29 12:49:09• hírek • ITcafe.hu

Lépéshátrányban az androidos tabletek

Túl sok az olcsó modell, melyek gyenge felhasználói élményt kínálnak, és a direkt tabletre optimalizált alkalmazások terén is bőven van még mit fejlődni.

Hugo Barra, a Google androidos termékeiért felelős alelnöke nem fukarkodott a negatív kritikával, amikor a The Verge-nek adott interjújában az androidos tabletpiac jelenlegi helyzete, és a rájuk készülő alkalmazások kerültek szóba. A Google múlt héten mutatta be az eddig is szép sikereket elért Nexus 7 (a 2012-ben eladott tabletek 10 százalékát a Nexus 7 modellek adták) utódját, ami viszonylag olcsón kínál a legtöbb nagy gyártóénál lényegesen jobb hardvert, és Barra ennek kapcsán fejtette ki álláspontját az aktuális androidos tabletek ökoszisztémájával kapcsolatban.

A vezető egyáltalán nem elégedett a jelenleg kapható androidos tabletek túlnyomó részének hardverével, és nem érti, miért nem állnak elő a gyártók a drágább szegmensbe tartozó modellekkel. Véleménye szerint a Google az új Nexus 7-tel már elég közel jár a kívánt szinthez, de végső soron ez mégiscsak egy 300 dollár alatti készülék, ezért designban, anyagminőségben nem érheti el a magasabb minőségi szintet. "A HTC gyönyörű munkát végzett a One-nal.

Miért nincs egy, vagy akár tíz hozzá hasonló tabletben?" - tette fel a kérdést Barra. Elsősorban ezért szállt be saját modellel a tabletpiacra a Google, mondta el Dave Burke, az Android egyik mérnökségi igazgatója. Mivel a piacon nagyon kevés az igazán jó androidos tablet, a Google úgy döntött, hogy példát mutat azoknak a gyártóknak, akik eddig úgy gondolták, hogy az android az olcsó, viszonylag gyenge hardverrel ellátott és kevésbé minőségi anyagokból összerakott tabletek szinonimája.

A cikk folytatása az ITcafe.hu

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: