2008-11-04 15:35:02• hírek • Szatmár.ro

Lépésenként haladnak

A Gyermekvédelmi Igazgatóság szakemberei továbbképzésen vesznek majd részt, melyet pályázati pénzből finanszíroznak, ezen kívül egy új osztályt is létrehoztak az intézményen belül - tájékoztatta a Szatmár.ro-t Marc Adrian igazgató.

Ahogyan arról már tájékoztattuk olvasóinkat, Szatmár megye egyik legtöbb problémát felvető szociális problémája a szellemi fogyatékos felnőttek ellátása.

A szellemi fogyatékos felnőtteket általában nem vállalja a család, minél súlyosabb problémáik vannak, annál nehezebb az elhelyezésük. Az infrastruktúra hiánya mellett nagy probléma, hogy nincsennek megfelelően képzett szakemberek, hiszen ezen fogyatékos felnőttek számára speciális felügyelet, szakmai tapasztalat szükséges.


A Gyermekvédelmi Igazgatóság szakmai továbbképzésre nyert pályázati támogatást. Az intézménynek csupán a költségek 10%-át kell állnia. "Nagyon sok tennivalónk van még szociális téren, főleg a fogyatékosok gondozását illetően.  Ez a képzés, melyre megkaptuk a támogatást, egy lépés annak érdekében, hogy jobbítani tudjuk szolgáltatásainkat"- magyarázta Marc Adrian igazgató.

A Szatmár Megyei Tanács legutóbbi ülésén több, a Gyermekvédelmi Igazgatóságot érintő témában döntöttek a tanácsosok. Többek között arról is döntés született, hogy az intézmény keretében működő fogyatékossági fokozatokat megállapító bizottság élére új vezetőt, dr. Man Alexandrat nevezik ki. Ezen kívül, a jelenleg működő szakemberekből álló bizottság mellett, létre fognak hozni egy orvosból, pszichológusból, szociális munkásból és gyógypedagógusból álló osztályt, melynek tagjai a fogyatékossági fokozatokat megállapító bizottság munkáját hivatottak segíteni, mégpedig úgy, hogy javaslatot tesznek a felnőtt fogyatékos személyek rokkantsági fokozatára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: