2010-02-15 16:48:51• hírek • Parajdi Andrea

Leosztották a pénzeket

Szétosztotta a Szatmár Megyei Tanács a települések 2010-es esztendőre szóló költségvetésének 20%-át. Csehi Árpád tanácselnök elmondta, igyekeztek úgy alakítani a kiutalásra váró pénzek mértékét, hogy mindenki a tavalyi évhez hasonló összeget kapjon.

Amint az ismert, a településeknek járó pénzösszegek 80%-át a Szatmár Megyei Adó-, és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal osztja el, a Megyei Tanács csupán a pénzek 20%-ról dönthet, amelyeket kizárólag fejlesztésekre, vagy projektekhez szükséges önrészek biztosítására használhatnak fel a helyi tanácsok.

A hétfői Megyei Tanácsülésen a 2010-es költségvetésről még nem határoztak, azonban a településeknek szánt pénzösszegekről igen. Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke elmondta: az adóhivatal leosztását figyelembe véve határoztak és így próbálták az igényeknek megfelelően alakítani és egymással egyensúlyba hozni az összegeket. „Más megyékkel ellentétben teljes egyetértésben, viták nélkül döntöttünk a leosztásról és fogatuk el az erről szóló előterjesztést" - mondta a tanácselnök.

A Megyei Tanács 20 millió lej sorsáról dönthetett, amelyekkel a települések különböző beruházásait és az uniós projektek önrészeit támogathatja. Csehi elmondta, az összeg nagy részét 14,3 millió lejt már most kiutalnak, a többi azonban egy tartalékalapba kerül, amelyből majd szükség szerint gazdálkodnak.

A Szatmár Megyei Tanács idei költségvetése egyébként 234 millió lej lesz. Ebben az évben, tavalyhoz képest 1 millió euróval érkezik kevesebb a a megyei költségvetésbe, amely a gyermekvédelem területén mutatkozik meg.

A tanácselnök kifejtette, a 2010-es költségvetésbe szerepel egy 21 millió lejes elkülönítés, amelyet a regionális hulladékgyűjtő megvalósításához kapcsolodó egyéb beruházásokra fordítanak, ennek az összegnek nagy része pontosan 13 millió lej hitelből lesz fedezve, négy millió lej saját, míg további négy millió lej a Szatmárnémeti Városi Tanács hozzájárulása. Az összegből 18 millió lej még idén visszatér a megyei tanács kasszájába.



A tavalyi évhez hasonló költségvetése lesz a megye településeinek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: